test
onsdag, 19 juni, 2024
onsdag, juni 19, 2024

Tucker: Washington går emot amerikanska folket i Iran-frågan

USA:s tyngsta konservativa medieprofil, Tucker Carlson, menar att den politiska eliten i Washington ignorerade det amerikanska folkets vilja och demokratiska mandat när man dödade Irans generalmajor. "Washington har velat ha krig med Iran i decennier. De har jobbat hårt för att komma dit. De kan slutligen ha fått det.", säger Carlson.

Reaktionerna efter att USA dödat den iranske generalmajoren Qasem Soleimani har inte låtit vänta på sig. Men medan neokonservativa röster jublar så har den tyngsta konservativa rösten i amerikanska medier, Tucker Carlson, lagt an ett helt annat tonläge.

– Om iranska styrkor dödade vår försvarschef till exempel, skulle du ta det som en krigshandling? Det skulle du!, säger Tucker Carlson i sitt program Tucker Carlson Tonight på Fox News.

Carlson menar även att operationen, som potentiellt kan få stora konsekvenser för USA, saknar demokratisk förankring hos det amerikanska folket, och hänvisar till en Gallup-undersökning om amerikanska folkets inställning till Iran.

– 78 procent sa att de föredrar diplomati och sanktioner enbart, och i en demokrati skulle man kunna tänka att detta spelar någon roll.

Vidare säger Carlson att operationen mot Soleimani och Iran står i strid med president Donald Trumps vallöften.

– 2016 gick Donald Trump till val på färre utländska interventioner, utifrån att de vi tidigare har tagit oss an inte har fallit ut väl. Men ända sedan dess har Washington, inklusive några omkring presidenten, ignorerat valresultatet och dess implikationer. Washington har velat ha krig med Iran i decennier. De har jobbat hårt för att komma dit. De kan slutligen ha fått det.

Senaste