tisdag, 21 maj, 2024
tisdag, maj 21, 2024

Mördade Mikaels anhöriga till Magdalena Andersson på mordplatsen: ”Vad gör du här?”

När den förra statsministern Magdalena Andersson besökte platsen där 39-åriga Mikael blev avrättad av ett kriminellt gäng framför sin tolvårige son, valde S-ledaren att inte gå fram till Mikaels anhöriga. När väl Andersson, efter många om och men, började prata med Mikaels anhöriga ifrågasatte Mikaels svåger vad Andersson gjorde där, varpå S-ledaren syntes himla med ögonen. Även Mikael syster sade några väl valda ord till Andersson där slutklämmen var att ”kamerorna är viktigare” för S-ledaren än att prata med anhöriga till offer för kriminaliteten.

Det var vid 18:15-tiden på onsdagskvällen som 39-årige Mikael var på väg till simhallen i det invandrartäta förortsområdet Skärholmen med sin tolvårige son som de blev antastade verbalt av ett hotfullt gäng. Mikael valde då att tillrättavisa gänget varpå en gängmedlem blev kränkt och tog fram en pistol och sköt ner i marken. När Mikael försökte avväpna gängmedlemmen blev Mikael avrättad med skott i huvudet och på överkroppen. Den tolvårige sonen fick bevittna det bestialiska mordet på sin pappa och såg hur gänget flydde på elscootrar, och det var även den tolvårige sonen som larmade polisen.

Mikael. Foto: Privat

Sveriges förra statsminister och tillika Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson valde under torsdagskvällen att besöka mordplatsen. Däremot valde Andersson att inte gå fram till Mikaels anhöriga, något som väckte upprördhet hos de anhöriga. När väl systern till Mikael konfronterar Andersson och frågar varför hon inte kom fram till dem påstår S-ledaren att hon ”inte visste” att det var systern till Mikael. Detta trots att både systern och svågern uttalat sig i media och synts på bild.

I ett klipp i Aftonbladet kan man även se hur svågern till Mikael frågar Magdalena Andersson rakt ut vad hon gör där varpå S-ledaren syns himla med ögonen. Andersson förklarar sedan att hon var där för att prata med människor som hade kommit till mordplatsen. Systern till Mikael konstaterar då återigen att Andersson inte pratat med de anhöriga. Därefter tar även systern upp hur Andersson ignorerade den mördade 12-åriga Adrianas mamma efter att kamerorna hade stängts av vid en tv-debatt mellan henne och Ulf Kristersson där Adrianas mamma hade ställt en kritisk fråga som handlade om att politikerna misslyckats med att stoppa kriminella personer. I slutet konstaterar även Mikael syster att ”kamerorna är viktigare” för S-ledaren än att prata med anhöriga till offer för kriminaliteten. Andersson uppmanade då medierna på plats att ”stänga av kamerorna”.

Efter Magdalena Anderssons uppträdande mot Mikaels anhöriga har många reagerat kraftigt, däribland Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna som i ett inlägg på X, tidigare Twitter, skrev att ”Socialdemokraterna har blod på sina händer” och konstaterade hur Andersson fick ”möta verkligheten och se de anhöriga i ögonen efter att ännu en oskyldig mördats på grund av deras misslyckade politik”.

Reaktionerna om det bestialiska mordet på Mikael från vissa andra partiledare har dock varit annorlunda. Den som reagerade allra hårdast var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som i ett inlägg på sociala medier förklarade ”fullt krig mot varje enskild individ i dessa kriminella gäng”. Åkesson beskrev även att han och SD är ”beredda att göra precis allt för att det som hände i Skärholmen inte ska hända igen”.

Läs mer: Jimmie Åkesson förklarar fullt krig mot gängkriminella

Senaste