tisdag, 21 maj, 2024
tisdag, maj 21, 2024

Jimmie Åkesson förklarar fullt krig mot gängkriminella

När 39-årige Mikael och hans tolvårige son var på väg till simhallen i invandrartäta Skärholmen blev de antastade av ett hotfullt gäng vid en gångtunnel, vilket ska ha lett till bråk som sedermera resulterade i att Mikael avrättades med skott i huvudet och på överkroppen. Nu reagerar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med att förklara ”fullt krig mot varje enskild individ i dessa kriminella gäng”.

Den bestialiska avrättningen mot 39-årige Mikael, framför sin tolvårige son, skedde vid 18:15-tiden på onsdagskvällen i det invandrartäta förortsområdet Skärholmen i Stockholm, vilket är ett område som också har diskuterats av Polisen att bli listat som ett utsatt område. Så sent som för någon månad sedan skedde en annan dödsskjutning i Skärholmen och det har även skett fler skottlossningar i nära tid. Området kantas av problem med gängkriminalitet, där narkotika säljs kontinuerligt och det förekommer även rån och misshandel frekvent.

När 39-årige Mikael kommer cyklandes med sin tolvårige son på väg till simhallen i Skärholmen åker de förbi genom en gångtunnel där ett hotfullt gäng står och beter sig stökigt och börjar antasta dem verbalt. Enligt uppgifter ska Mikael då ha gett en tillrättavisning till gänget, vilket resulterade i att en gängmedlem kände sig kränkt. Reaktionen från gängmedlemmen blev att denne tog fram en pistol och sköt ett skott i marken varpå Mikael ska ha försökt avväpna skytten. Det här var dock inte något som Mikael lyckades med och i stället blev han avrättad med skott i huvudet och på överkroppen. Efteråt flydde gänget på elscootrar och den tolvårige sonen, som bevittnade den brutala avrättningen av sin pappa, anmälde dådet till 112.

Enligt berättelser från anhöriga var Mikael en pappa som levde för sin son och som ogillade orättvisor. Mikael ska också under en längre tid ha varit upprörd över den ökade gängkriminaliteten i Skärholmen och tidigare kontaktat polisen om brott som sktt i området. Mordplatsen har nu fyllts upp med rosor, tända ljus och olika lappar med budskap såsom ”Vi kommer för alltid minnas dig och bära med oss ditt MOD och FÖREDÖME” riktat till Mikael.

Mikael. Foto: Privat

Den politiker som reagerat allra kraftigast mot det bestialiska dådet är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som nu beskriver att detta var droppen för honom. I ett inlägg på X, tidigare Twitter, förklarar nu Åkesson och SD ”fullt krig mot varje enskild individ i dessa kriminella gäng”. Åkesson menar att det inte duger att ”rapa floskler” och han vill inte höra talas om ”internationella konventioner, unkna gamla argument om socioekonomiska faktorer eller debilt prat om brottsförebyggande fritidsgårdar”. I stället är Åkesson och SD tydliga med att de är ”beredda att göra precis allt för att det som hände i Skärholmen inte ska hända igen”.

Senaste