Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Jag är besviken på dig, Amineh Kakabaveh!

Helene Bergman, tidigare journalist vid bland annat Sveriges radio, har en bakgrund inom feminismen, men har kommit att kritiskt granska flera av dess nutida uppenbarelseformer. I dagens krönika uttrycker hon sin besvikelse över riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh.

Dagen innan terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017, intervjuade jag Amineh Kakabaveh för min bok Förortens Grupp 8.

Inte kunde jag ana att hon nästan exakt fem år senare skulle vara huvudperson när det gäller Natospelet om Sveriges säkerhet.

På våren 2017 var hon djupt engagerad i hedersfrågan, så även jag. Som kvinnokämpe i Sverige var det självklart, inte bara för mig, utan även för andra svenska kvinnor att solidarisera oss mot det kvinnoförtryck som hederskulturen utgör. Vi är många som ägnat tid, kraft och energi åt att stötta Amineh, men även de andra invandrarkvinnorna som jag intervjuade för Förortens Grupp 8.

I min bok ville jag ge dem en röst i den fria svenska kvinnosolidaritetens namn. Många av oss som på 70–80 talen kämpade för kvinnofrihet och jämställdhet i Sverige.

I min intervju med Amineh säger hon att hon satsat sitt liv i kampen för rättvisan. Och att skillnaden mellan livet som gerillasoldat i Iran mot livet som politiker är slående.

”När Amineh var gerillasoldat i Iran visste hon vilka som var hennes fiender. Här döljer sig fienden bakom demokratins tomma slagord. Samtidigt får hon också samma obehagliga känsla av ofrihet här som hon hade i sin hemby i Kurdistan.”

Men nu fem år senare har Aminehs fokus drastiskt förändrats. För Amineh verkar det inte längre handla om hedersfrågan utan snarare om ett fritt Kurdistan. Det må så vara, men Amineh är riksdagsledamot, numera en s.k. politisk vilde, och som sådan ska hon företräda det svenska folket, inte kurderna i Iran. Hon är inte heller vald genom personval, utan för Vänsterpartiet, som hon valde att lämna innan hon riskerade att bli utesluten.

En petitess men hennes riksdagsarvode betalas av svenska skattepengar.

På grund av Amineh och hennes röstdeal med Socialdemokraterna som gjorde att Magdalena Andersson blev statsminister, har svensk säkerhetspolitik etnifierats.

Den svenska socialdemokratiska regeringen har skickat in en ansökan om Natomedlemskap, men nu sätter Natolandet Turkiet käppar i hjulet och vill att Sverige utlämnar ett antal kurder däribland Amineh Kakabahve. Det kommer naturligtvis inte att ske. Sverige är en demokrati. Men förhandlingarna kan dra ut på tiden och det är just den här tiden då Sverige befinner sig i limbo som är farligast om det gäller angrepp från Ryssland.

Nu har Amineh också tagit avstånd från Socialdemokraterna.

Expressen skriver att Amineh tycker att Socialdemokraterna viker ner sig för Turkiets Erdogan och hon förklarar att hon framöver inte kommer stötta regeringen med sin röst.

– Jag trodde annorlunda om Magdalena Andersson, säger Kakabaveh.

Aminehs agerande innebär i förlängningen att hon medvetet eller omedvetet går Putins och Erdogans ärenden.

Vad kunde då Amineh Kakabaveh ha gjort som svensk riksdagsledamot för att skydda Sverige? Antingen kunde hon avgått från riksdagen eller åtminstone hållit tyst. Nej, i stället har hon i ett antal intervjuer berättat att det är just henne som Erdogan vill åt. Inte ett ord om den fara hon utsätter det svenska folket för i en mycket farlig säkerhetspolitisk situation.

Jag är djupt besviken på dig Amineh!

Senaste