fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Epsteins häkte raderade filmmaterialet från korridoren

Häktesvakterna där Epstein satt inlåst bröt mot protokollet när de inte tittade till honom under hans dödsnatt. De två kamerorna närmast Epsteins cell var trasiga och nu kommer det fram att häktet "oavsiktligen" har raderat allt filmmaterial från korridoren.

Den sedan tidigare pedofilidömde Jeffrey Epstein satt vid sin död häktad i väntan på en ny rättegång med anledning om anklagelser om att han ska ha skött en bordellverksamhet med unga flickor – inte sällan minderåriga. I hans bekantskapskrets rörde sig många tunga, globala makthavare som ofta deltog på Epsteins privata fester och det förekommer en hel del foton där makthavare och unga flickor figurerar tillsammans.

Några av de som har synts på Epsteins tillställningar är USA:s tidigare president Bill Clinton, Israels före detta premiärminister Ehud Barak och Storbritanniens Prins Andrew, som nyligen miste sitt kungliga apanage som en konsekvens av samröret med Epstein samt en 17-årig flicka.

Exakt24 har tidigare rapporterat om hur ingenting tycks ha fungerat natten då Epstein dog i sin häktescell i New York. Vakterna tittade inte till honom som protokollet föreskriver, hans cellkamrat hölls på annan plats och de närmsta kamerorna var trasiga. Sen kom det även fram att filmmaterial från andra kameror i häktet hade ”försvunnit”.

Och nu rapporterar Fox News att häktet som Epstein satt i har raderat en övervakningsfilmen från korridoren utanför Epsteins cell. “The MCC (Metropolitan Correctional Center, ’Stadens kriminalvårdscenter’) sparade oavsiktligen film från fel del av MCC, och som ett resultat existerar inte längre film från utanför den åtalades cell”, skriver åklagaren.

Några av offren för Epsteins människohandel talade nyligen ut i NBC. Foto: skärmdump NBC

Senaste