fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Filmmaterial från Epsteins dödsnatt försvunnet

Ingenting tycks ha fungerat natten då Jeffrey Epstein dog i sin häktescell i New York. Vakterna tittade inte till honom som protokollet föreskriver, hans cellkamrat hölls på annan plats och de närmsta kamerorna var trasiga. Och nu kommer det även fram att filmmaterial från andra kameror i häktet har "försvunnit".

Efter pedofilen och miljardären Jeffrey Epsteins påstådda självmord i en häktescell i New York den 10 augusti i år har en mängd märkliga omständigheter uppdagats. Till exempel har vakterna som enligt protokoll skulle titta till Epstein varje halvtimme valt att inte göra det den natten han dog och hans cellkamrat hölls på annan plats den kvällen och natten.

Snart efter hans död kom det även fram att ingen av övervakningskamerorna utanför Epsteins cell fungerande. Två ska helt ha misslyckats med att uppta filmmaterial och materialet på den tredje ska enligt utredare vara ”oanvändbart”. Och nu visar det sig dessutom att filmmaterial från övriga kameror i närheten ska ha ”försvunnit”, rapporterar Breitbart.

– Detta framstår som problematiskt, säger Bruce Barket, försvarsadvokat för den andra intagna som skulle ha delat cell med Epstein.

Jeffrey Epstein umgicks med många av de mäktigaste politikerna från framförallt den anglosaxiska världen. Ett par av gästerna i hans hus på Manhattan, där omfattande utnyttjande av unga kvinnor ska ha förekommit, har varit USA:s tidigare president Bill Clinton och Israels före detta premiärminister Ehud Barak.

Redan innan Epsteins död spekulerades det i att han inte skulle tillåtas leva på grund av den stundande rättegången, där man väntade sig komprometterande information om ett antal av världens tyngsta makthavare.

Senaste