test
torsdag, 20 juni, 2024
torsdag, juni 20, 2024

Alexander Bards jämförelse mellan Hitler och Greta Thunberg: ”De båda hatar judar”

Tv-profilen och debattören Alexander Bard publicerade nyligen ett inlägg där han drog upp jämförelser mellan Greta Thunberg och Adolf Hitler. Bard skriver bland annat att ”de båda hatar judar”. I ett annat inlägg skriver också Bard att han hatar Greta Thunberg och menar att Thunberg är en ”Hamas-kramare" och "skrikande antisemit”.

Efter att klimatextremisten Greta Thunberg gått ut och tagit ställning för Palestina och visat upp att hon och andra klimatextremister strejkat för Palestina och Gaza har Thunberg fått mycket kritik. Thunberg har i samma veva även uppmärksammats och fått kritik för att ha delat ett inlägg på sin Instagram där det bland annat stod att det pågår ett folkmord i Gaza.

En av de som nu går ut och kritiserar Greta Thunberg allra hårdast är tv-profilen och debattören Alexander Bard. I ett inlägg på Twitter, numera X, väljer Bard att dra upp jämförelser mellan Adolf Hitler och Greta Thunberg, där Bard bland annat skriver att ”de båda hatar judar”. Bard tar även upp att de båda är vegetarianer och anser också att de är ”hårdföra gnostiker” som ”tror på sin egen unika moraliska överlägsenhet över alla andra människor”.

I ett annat inlägg skriver Alexander Bard att han hatar Greta Thunberg och tycker exempelvis att Thunberg är ”lögnaktig”, ”narcissistisk”, ”Hamas-kramare” och ”skrikande antisemit”.

Insikt24 har tidigare rapporterat om KD-politikern Petter Melin som skrev ett inlägg där han menar att Greta Thunberg använder klimatfrågan för att styra samhället i en antisemitisk riktning. Då gick vänsterextrema Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson ut och försvarade Thunberg.

En annan som reagerat kraftigt på Thunbergs olika inlägg om Palestina är den israeliska arméns talesman Arye Sharuz Shalicar som gått ut och sagt att ”Den som identifierar sig med Greta på något sätt i framtiden är, enligt min uppfattning, en terroranhängare”.

Senaste