test
torsdag, 20 juni, 2024
torsdag, juni 20, 2024

Greta Thunberg strejkar för Palestina och Gaza

Klimatextremisten Greta Thunberg lade nyligen upp ett inlägg där hon, tillsammans med andra klimatextremister, strejkar i solidaritet med Palestina och Gaza. Thunberg skriver i inlägget att ”världen måste höja rösten och uppmana till ett omedelbart vapenstillestånd, rättvisa och frihet för palestinier och alla civila som drabbas”. Nu får Thunberg hård kritik av Arye Sharuz Shalicar, talesman för den israeliska armén, som menar att de som identifierar sig med Thunberg efter detta ställningstagande är en terroranhängare.

I ett inlägg som publicerades på fredagen av klimatextremisten Greta Thunberg på Twitter, numera X, kan man se att hon tillsammans med andra klimatextremister visar stöd till Palestina. Thunberg menar att hon och de andra klimatextremisterna idag valde att strejka i solidaritet med Palestina och Gaza. I inlägget skriver Thunberg att ”världen måste höja rösten och uppmana till ett omedelbart vapenstillestånd, rättvisa och frihet för palestinier och alla civila som drabbas”.

En som har reagerat kraftigt på inlägget är den israeliska arméns talesman Arye Sharuz Shalicar. Sharuz Shalicar har uttalat sig om att eftersom Thunberg nu väljer att visar solidaritet med Gaza, men utan att uttala sig om mord på israeler visar det att ”hon faktiskt inte är för palestinierna utan att hon sopar terrorn från palestinierna eller Hamas och Islamiska jihad under mattan”. Den israeliska arméns talesman har utöver det sagt att ”Den som identifierar sig med Greta på något sätt i framtiden är, enligt min uppfattning, en terroranhängare”.

Senaste