Free Porn
xbporn
söndag, 6 oktober, 2024
söndag, oktober 6, 2024

Kristofer Lundberg är avstängd men extremismen kvarstår inom Vänsterpartiet

Vänsterpartiet har låtit Kristofer Lundberg hållas under ett par år trots att han varit med och attackerat ett flertal journalister, hyllat terrorgruppen PFLP och spridit diverse konspirationsteorier. Men är extremismen nu borta inom Vänsterpartiet när Lundberg blivit tillfälligt avstängd? Nej, extremismen är mer utbredd än så och finns bland de absolut högsta företrädarna för Vänsterpartiet, där bland annat terrorhyllningar, kvinnoförakt och svenskfientlighet är vanligt förekommande.

Insikt24 är den tidning som rapporterat mest om Vänsterpartiets politiker Kristofer Lundberg och alla turer som varit runt honom. En sammanfattande artikel om all Lundbergs extremism sedan intåget i Vänsterpartiet går igenom hur han bland annat har varit med och attackerat ett flertal journalister, hyllat terrorgrupper och spridit diverse konspirationsteorier under Vänsterpartiets medlemsmöten.

Läs mer: V-politikern Kristofer Lundbergs extremism – våld, terrorhyllningar och antisemitism

Till slut blev trycket för stort och Vänsterpartiet blev tvungna att stänga av Kristofer Lundberg från sin ordförandepost i Vänsterpartiets lokalförening i Angered. Att Vänsterpartiet stänger av en politiker är mycket ovanligt och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur utbredd extremismen är inom partiet, även hos de absolut högsta företrädarna. Skulle man vara konsekventa med att stänga av företrädare som stöder terrororganisationer och extremistiska rörelser skulle det drabba ett stort antal ledande företrädare, både lokalt och nationellt.

Läs även: Kristofer Lundberg stängs av som Vänsterpartiets ordförande i Angered

I ett möte ute i förortsområdet Hammarkullen i Göteborg, som anordnades av Kristofer Lundberg, framfördes även grova konspirationsteorier och förtäckta uppmaningar till våld mot journalister och sverigedemokrater. Med på mötet var även riksdagsledamoten Nadja Awad som under mötet direkt hetsade mot samarbetspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet som hon anser är hycklare, inte heller reagerade Awad när Lundberg spred uppenbara konspirationsteorier.

Läs mer: Dold kamera inifrån Vänsterpartiet avslöjar våldsglorifiering och antisemitism

Se trailern till Insikt24:s avslöjande av Vänsterpartiets våldsglorifiering och spridande av konspirationsteorier.

Ytterligare exempel riksdagsledamöter från Vänsterpartiet som spirdit extremism är Malcolm Momodou Jallow, Lorena Delgado Varas och Daniel Riazat som bland annat poserat med flaggor från terrorstämplade PKK under Almedalsveckan 2022. Lorena Delgado Varas är förutom riksdagsledamot även ledamot av Vänsterpartiets partistyrelse och Daniel Riazat har diskuterats som en partiledarkandidat.

Läs även: Daniel Riazat kan utmana Nooshi Dadgostar om Vänsterpartiets partiledarpost

Daniel Riazat, Malcolm Momodou Jallow och Lorena Delgado Vara poserar med flaggor från terrorstämplade PKK.

Apropå Daniel Riazat så har han även betett sig oförskämt mot flera kvinnliga riksdagsledamöter. Exempelvis blev Moderatpolitikern Margareta Cederfelt i februari i år illa behandlad av Riazat under ett replikskifte i riksdagen, där Riazat valde att peka med handen, höja rösten och säga ”sätt dig ner” till Cederfelt.

Läs mer: Daniel Riazat (V) till Margareta Cederfelt (M) under riksdagsdebatt: ”Sätt dig ner”

Daniel Riazat har även varit respektlös mot Sverigedemokraternas riksdagsledamot Julia Kronlid i samband med att hon blev vald till andra vice talman. Då lade Riazat upp en bild i sociala medier med en riven valsedel med Kronlids namn på och med texten ”Julia Kronlid är inte min talman”. Förutom det har Riazat också vid upprepade tillfällen vägrat att inleda sina anförande i riksdagen med ”fru talman” när Kronlid suttit vid talmanspresidiet.

Daniel Riazats inlägg på X när Julia Kronlid (SD) valdes till andre vice talman.

Även lokalt finns det en hel del extremism. I Stockholmsområdet finns bland annat Mohamed Nuur, som är ordförande i Tensta, Rinkeby och Spånga för Vänsterpartiet, som gjort flera svenskfientliga uttalanden. Nuur har exempelvis på sociala medier, skrivit ”jag älskar varken Sverige eller svenskar” och dessutom, i en podcast, uttryckt saker såsom ”jag är inte intresserad av Sverige som sin helhet” och ”i det långsiktiga tänker jag bara, fuck allt, ta ert jävla land”.

Läs mer: V-politikern Mohamed Nuur: ”Jag älskar varken Sverige eller svenskar”

Jonas Lundgren är en annan företrädare i Stockholmsområdet, närmare bestämt ute på Lidingö där Lundgren är kommunfullmäktigeledamot, som sprider extremism. Lundgren driver bland annat den vänsterextrema bloggen Aktuellt Fokus tillsammans med en dömd kvinnomisshandlare. Aktuellt Fokus omnämns även i Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI:s rapport om våldsvänstern där exempelvis den vänsterextrema terrororganisationen AFA ingår. Lundgren har även hyllat Sovjetunionen, AFA och terrorstämplade PKK vid olika tillfällen.

Läs mer: Kvinnomisshandlare driver blogg med toppnamn från Vänsterpartiet

Läs mer: Granskning visar: extremistkopplad vänsterpartist anklagas för folkbokföringsbrott

Det finns betydligt fler exempel vad gäller olika lokala företrädares extrema uttalanden och ageranden, men de som radats upp ovan får tala för sig själv. Intressant är dock att samtliga av dessa företrädare inte blivit uteslutna, i stället har de antingen behållit sina positioner eller klättrat inom partiet.

Att extremismen frodas i Vänsterpartiet har en rad historiska och nutida förklaringar. Så sent som år 1990 hette partiet Vänsterpartiet Kommunisterna och än idag har Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster som utpräglat mål att de vill sträva efter ett kommunistiskt samhälle. Även om man från moderpartiet försöker tona ner detta är man i grunden ett vänsterextremt parti. I partiprogrammet finns fortfarande formuleringar som inte kan tolkas på annat sätt än att exempelvis marknadsekonomin på sikt ska avskaffas.

När Vänsterpartiet grundades var det inte ett självständigt parti utan en del av Komintern, den sovjetiska organisationen som organiserade kommunister över hela världen. Det fick dessutom den märkliga effekten att man under andra världskriget inte bara stödde Stalin utan också Hitler innan Operation Barbarossa, det tyska anfallet mot Sovjet.

Att Vänsterpartiet kan komma undan med detta kan bero på att mainstreammedier inte granskar Vänsterpartiet lika mycket som man exempelvis granskar Sverigedemokraterna. Det är dock kanske inte så konstigt egentligen. För att ta vid det Joakim Lamotte tog upp i en nyligen publicerad intervju med Insikt24, varför skulle vänsterliberala medier granska sina egna partier? Även Janne Josefsson har berättat för Insikt24 om den motvilja som finns i mainstreammedier att granska ”sina egna”.

Men det finns ytterligare en sak som Vänsterpartiet gör som sticker ut och det är att de oftast struntar så kallade mediedrev. De få gånger när det väl uppstår ett mediedrev väljer man antingen att helt ignorera det och vägra svara på frågor, eller så hänvisar man till lokala partiföreningarna. Så medan andra partier omedelbart hade inlett person- och uteslutningsärenden så låtsats Vänsterpartiet som om ingenting har hänt.

I Kristofer Lundbergs fall, tvingades man dock att göra något. Dock handlar det bara om en tillfällig avstängning och det finns således en möjlighet för Lundberg att komma tillbaka till Vänsterpartiets finrum, något som vore det ultimata kvittot på att Vänsterpartiet verkligen är ett tillhåll för extremister.

Senaste