test
måndag, 17 juni, 2024
måndag, juni 17, 2024

VIDEO: Greta Thunberg om kriminaliteten och extremistkopplingarna

Insikt24 intervjuar Greta Thunberg om hennes domar och kopplingar till gängkriminalitet samt terrororganisationer i Sverige och Mellanöstern.

Greta Thunberg har på sistone hamnat i medialt blåsväder på grund av sitt stöd för muslimsk terrorism i Gaza och Mellanöstern. Mindre känt är att hon redan 2019 utmärkte sig genom att ta ställning för terrorister när hon bar en tröja som hade tagits fram för att samla pengar till den terrorklassade organisationen AFA:s medlemmar som dömdes för misshandel av oliktänkande.

Tröjan är dock inte den enda kopplingen mellan Greta Thunberg och AFA. Thunberg har även uttryckt stöd för och samlat in pengar till den klimatextremistiska aktivistgruppen “Extinction rebellion” som har täta kopplingar till AFA och den svenska extremvänstern. Bland annat är en av Extintion rebellions ledare, Jonathan Pye, en av AFA:s veteraner och låg bland annat bakom, och dömdes för, kravallerna i Göteborg 2001. I en intervju i statliga P1 uttryckte Pye nöjdhet över att ha skadat poliser genom att kasta gatstenar på dem och han sa sig även vara öppen för politiska mord i det läge det skulle vara politiskt gynnsam.

– Det är viktigt för oss, inte av moraliska grunder, men av praktiska grunder att inte döda någon – därför att det skulle inte vara värt de i nuläget, sade Jonathan Pye.

Insikt24 sökte upp Greta Thunberg för en intervju på Mynttorget i Stockholm där Greta anordnade en demonstration. Klimatfrågan var den fjärde som listades på plakatet, efter de klassiska vänsterparollerna ”antifascism, ”antirasism och” feminism”. Foto: Insikt24

Greta och domarna

Greta Thunberg har själv dömts för brott minst två gånger i samband med klimatextremistiska aktioner. När insikt24 sökte upp henne i samband med en demonstration för klimatet, eller närmare bestämt för kallare väder, visade hon sig dock vara fåordig.

I somras dömdes Greta Thunberg för ohörsamhet mot ordningsmakten efter att ha blockerat trafiken vid Oljehamnen i Malmö den 19 juni i år. Syftet var enligt Thunberg att stoppa oljetankbilar, men i rätten argumenterade hon för att vi befinner oss i ett ”klimatmässigt nödläge” och att aktionen därför var rättfärdigad. Hon förnekade brott, men erkände samtidigt att hon och hennes kamrater ”valde att stoppa oljetankbilar”.

När polisen kom till demonstrationsplatsen uppmanade de aktivisterna att flytta demonstrationen till en närliggande gräsmatta, men Greta Thunberg vägrade och fick därför bäras bort av polisen. Ytterligare tre personer åtalades för ohörsamhet mot ordningsmakten i samband med aktionen.

Greta och gängkriminella rappare

Detta är inte första gången Thunberg figurerar i kriminella sammanhang. Utöver att hon som sagt har marknadsfört en tröja till stöd för dömda vänsterextrema våldsverkare så uppmärksammades här om året flera bilder där hon poserade med den gängkriminella rapparen 1.Cuz.

”Yallah intifada!”

I samband med Förintelsens minnesdag i början av året så publicerade Greta Thunbergs organisation Fridays For Future meddelandet ”Yallah Intifada!” på sin sida på X. Intifadorna har historiskt bestått i våldsattacker mot Israel som har drabbat civila mycket hårt. Under de senaste intifadorna såg vi en rad självmordsbombningar, skottlossningar och knivattacker.

Insikt24 fortsätter att söka Greta Thunberg för mer utförliga svar.

Greta Thunberg var obekväm med Insikt24:s frågor om hennes kriminella bana och sammanhanget mellan denna och hennes poserande med gängkriminella rappare. Foto: Insikt24

Senaste