lördag, 20 april, 2024
lördag, april 20, 2024

Världen idag om SD:s landsdagar: ”Slutlig solnedgång för kristet värderingsarv”

"De viktiga sanningar och värderingar som de, oaktat övriga frågor, hållit vid liv, saknar plötsligt till stora delar en röst i riksdagspartiernas program", skriver Världen idag på ledarsida med anledning av förslagen att förkasta centrala konservativa och kristna värdefrågor under Sverigedemokraternas landsdagar i helgen.

I en ledare på den kristliga tidningen Världen idag, med rubriken ”När SD-stenarna slutat ropa måste vi kristna börja tala”, kommenterar Jonas Adolfsson, chefredaktör och tung profil inom det kristna Sverige, några av de förslag som ska behandlas på Sverigedemokraternas landsdagar i helgen.

”Sänkt abortgräns, nationell samvetsfrihet för vårdpersonal som inte vill utföra abort och nej till homoadoptioner. Det är några av de värdefrågor med stark kristen prägel som SD väntas ge upp”, skriver han, och konstaterar sedan att SD:s försvar av dessa kristna och konservativa kärnfrågor har varit ”uthålligt” trots att partiet ”inte alls fått det erkännande man kanske väntat sig från den breda kristenheten”.

Den kristna kyrkan har själv ”kastat dessa värderingar överbord”, enligt Adolfsson. Vilket har lett till ett märkligt förhållande när ett parti som ofta har fördömts av kyrkan har varit den aktör i Sverige som har stått upp för kristna kärnvärden.

Adolfsson citerar bibeln: Om ni tiger ska stenarna ropa – ett citat som han tolkar som att människor som de kyrkliga anser har ”hjärtan av sten” är de som kommer stå upp för Guds eviga sanningar om inte kyrkans eget folk gör det.

Men om SD:s partiledning får som den vill på helgens landsdagar så är det slut med det. ”Nu tystnar SD-stenarna i Sverige. De viktiga sanningar och värderingar som de, oaktat övriga frågor, hållit vid liv, saknar plötsligt till stora delar en röst i riksdagspartiernas program.”, skriver han vidare och avrundar ödesmättat med att Sveriges kristna värderingsarv nu riskerar en slutlig solnedgång.

Senaste