test
lördag, 15 juni, 2024
lördag, juni 15, 2024

Ungern bojkottar Eurovision – ”Homosexuell flottilj”

Ungerska MTVA rapporterar att Ungern drar sig ur Eurovision 2020. Sångtävlingen har länge kritiserats i det kristna landet på grund av det på senare år tilltagande fokuset på avvikande sexualiteter. En källa inom MTVA säger att det är “Eurovisions association med HBTQ-kultur” som ligger bakom beslutet att nu dra sig ur.

Ungern drar sig ur Eurovision Song Contest 2020. Enligt en källa inom statliga MTVA, Ungerns motsvarighet till SVT, ska anledningen vara “Eurovisions association med HBTQ-kultur”. MTVA har tidigare beskrivit Eurovision som ”en homosexuell flottilj”, skadlig för den psykiska välmåendet i landet. Enligt källan ska ungersk public service inte ägna sig åt “positiv bevakning av HBTQ-frågor”, rapporterar vänsterliberala The Guardian.

– Jag var inte förvånad. Det kommer från den organisatoriska kulturen på MVTA, förklarar källan.

Många ungerska medier har kritiserat, och även gjort parodier på, Eurovision på grund av sångtävlingens stora fokus på avvikande sexuella böjelser. Tidigare i år jämförde talmannen i det ungerska nationella parlamentet, “Landssamlingen”,  homosexuellas adoption med pedofili. Och svenska Expressen konstaterar också att Ungerns premiärminister Viktor Orbán ”förespråkar en tydlig heterosexuell familjepolitik, där kvinnor som föder minst fyra barn blir befriade från inkomstskatt och flerbarnsfamiljer kan ta räntefria bostadslån”.

I augusti annonserade Coca-Cola med bilder på samkönade par i Ungern – något som fördömdes av företrädare för den ungerska regeringen. Och efter uppmaning till bojkott av det amerikanska läskedrycksföretaget så backade snart Coca-cola och bytte ut reklambilderna.

Senaste