söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Ulf Kristersson ber om ursäkt till invandringskritiker

I ett långt inlägg på Facebook under tisdagskvällen tar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson avstånd från det egna partiets tidigare invandringspolitik och ber om ursäkt till personer som velat lyfta problematiken kring massinvandringen.

Det är i ett Facebookinlägg där Kristersson diskuterar den senaste tidens invandringsrelaterade våldsdåd, och Stefan Löfvens söndagsintervju med SVT:s Agenda, som moderatledaren passar på att be invandringskritiker om ursäkt.

”I den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt”.

Kristersson tar även avstånd från den invandringspolitik Moderaterna drev under Fredrik Reinfeldts tid vid makten.

”Den segregation, det utanförskap och den långvarigt okontrollerade invandring som nu driver den grova brottsligheten har naturligtvis inte uppkommit plötsligt. Ansvaret för många års ogenomtänkt politik – och oförmågan att ta itu med problemen – delas av många. Också av mitt parti Moderaterna.”

Han fortsätter:

”Moderaterna erkänner utan omsvep att vi har ett delansvar. Även vi borde ha agerat tidigare, tydligare och kraftfullare.”

OM DET HÄR MED ANSVARDet finns mycket att säga om Stefan Löfvens intervju i SVT i söndags, men jag vill ta fasta på en…

Posted by Ulf Kristersson on Tuesday, November 19, 2019

Senaste