måndag, 26 september, 2022
måndag, september 26, 2022

Turkiska nationalister i krig med AFA

Den militanta turkiska nationalistorganisationen Grå Vargarna har de senaste dagarna attackerat österrikiska och kurdiska vänsterextremister i Wien på både gatorna och i AFA:s egna lokal. Och nu är de vänsterextrema rädda att österrikiska och turkiska nationalister ska kunna hitta synergier.

De senaste dagarna har gatustrider mellan österrikiska AFA och den turkiska nationalistorganisationen Grå Vargarna utbrutit i Wien. Detta sedan AFA demonstrerade till stöd för den kurd-kommunistiska terrorgruppen PKK. Antifascister och kurder fick snabbt fly när Grå vargarna gick till attack mot demonstrationen. “Turkarna attackerade ursinnigt och visade sig helt orädda för både militanta vänsteraktivister och poliser på plats”, säger en källa i Wien till Exakt24.

AFA flydde snabbt platsen men återkom igen dagen efter för en ny demonstration – denna gång direkt riktad mot Grå Vargarna. Men återigen dök turkarna upp och jagade iväg vänsterextremisterna som flydde till sitt högkvarter i staden. Turkarna nöjde sig dock inte med det utan började nu attackera och även sätta eld på lokalen där de vänsterextrema aktivisterna hade stängt in sig. Ett 40-tal turkar ska ha arresterats av polis enligt en annan källa till Exakt24.

AFA genomför just nu interna föreläsningar och diskussioner för att kunna hitta en bra förklaringsmodell till hur mångkulturen kan föra med sig “fascister”, skriver vänsterextrema ANF News, som också oroar sig för att österrikiska nationalister kan finna en gemensam agenda med Grå Vargarna. “Grå vargarna är de österrikiska nationalisternas ideologiska bröder. Till er som vill ha ett homogent samhälle och som är emot mångfald säger vi: Gå till Erdogan! Han är mer lik er än vad ni tror – det är ingen slump att den ungerska fascisten Viktor Orbán har en utvecklad relation till honom.”

Grå Vargarna är en militant aktivistorganisation som är kopplad till det semi-sekulära turkiska nationalistpartiet “Nationella rörelsens parti”. Organisationen förespråkar nationalism och anti-kommunism, har genomfört en lång rad attentat mot ledande kurdiska kommunister, och dess hälsning – lill-finger och pekfinger ut som två vargöron och övriga fingrar ihop – blev i mars förra året förbjuden i Österrike.

Senaste