lördag, 13 april, 2024
lördag, april 13, 2024

Tingsrätten: Pojkvännen skyldig till mordet på Wilma

Igår avslutades huvudförhandlingarna i rättegången mot den irakiske man som misstänktes ha mördat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla. Idag meddelade tingsrätten att man anser mannen skyldig och att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det var i november förra året som 17-åriga Wilma Andersson försvann från Uddevalla. Tidigt misstänktes hennes sex år äldre irakiske pojkvän. Polisen hittade sedermera en av Wilmas kroppsdelar i mannens lägenhet. Kroppsdelen var av den karaktär att polisen kunde utesluta att Wilma fortfarande var vid liv.

Huvudförhandlingar i fallet har hållits i Uddevalla tingsrätt under de senaste tre veckorna. Nu meddelar tingsrätten att man anser mannen skyldig till både mord och brott mot griftefriden efter att ha styckat och fört bort den döda kroppen. Mannens psykiska tillstånd ska undersökas.

”Tingsrätten har i beslut idag konstaterat att det finns övertygande bevisning för att 23-åringen gjort sig skyldig till mord och brott mot griftefrid. Tingsrätten har beslutat att 23-åringen skall genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Denna förväntas ta fyra veckor i anspråk”, skriver rätten i pressmeddelandet.

Dom kommer att meddelas efter den rättspsykiatriska undersökningen.

Åklagaren Jim Westerberg säger till SVT att han inte tror att mannen kan frikännas.

– Jag kan inte erinra mig något fall där rätten har uttryckt sig på det sättet, och sen friat en misstänkt, säger Jim Westerberg till SVT Nyheter Väst.

– Nu är frågan vad påföljden kommer att bli, säger han.

Senaste