Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Sveriges förra Kina-ambassadör åtalas

Sveriges förra ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, åtalas nu efter att ha hållit hemliga möten med en brottsdömd kines och därmed riskerat svensk nationell säkerhet. "Det har aldrig tidigare i modern tid väckts åtal med brottsrubriceringen egenmäktighet vid förhandling med främmande makt", säger chefsåklagaren.

Anna Lindstedt var fram till i våras Sverige ambassadör i Peking, men lämnade efter anklagelser om att ha riskerat Sveriges nationella säkerhet genom hemliga möten med den fängslade Gui Minhai. Och nu åtalas Lindstedt för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, skriver Aftonbladet.

– Det har aldrig tidigare i modern tid väckts åtal med brottsrubriceringen egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, säger Hans Ihrman, chefsåklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Sedan hon tvingades bort från sin ambassadörspost i Kina är Anna Lindstedt Sveriges Agenda 2030-ambassadör – ett vänsterliberalt projekt i FN:s försorg för att öka det globala, politiska styret på bekostnad av nationella stater och demokratier.

Senaste