lördag, 18 maj, 2024
lördag, maj 18, 2024

Storbråk vid Askimsbadet – 50-tal vuxna och barn inblandade

Under gårdagen uppstod ett storbråk vid Askimsbadet i Göteborg. Ett 50-tal personer ska ha varit inblandade, och polisen beskriver det hela som ”rörigt”. Hur bråket uppstod är fortfarande oklart, men polisen har upprättat fyra anmälningar om misshandel och uppger att en person fick föras till sjukhus.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, säger i ett uttalande till GP att det var ”både kvinnor, tjejer, pojkar och män” som var inblandade.

Polisen larmades till badet klockan 11 på onsdagskvällen, och enligt en av anmälningarna ska bråket ha börjat med att ett gäng ungdomar började slåss med yngre barn. Detta i sin tur ska ha lett till att deras familjer lade sig i bråket och situationen ”eskalerade”.

Fuxborg tror att det kan inkomma fler anmälningar ”så småningom” och att det troligtvis finns olika uppfattningar om hur bråket startade.

– Det kan hända att det blir fler. När man hör de misstänkta i ett sånt här fall så vill de ofta också göra en anmälan när det har fått höra den andres version, säger Fuxborg till GP och fortsätter:

– Det innebär att bland målsägarna så har vi även misstänkta, så det kan ta ett tag att reda ut det hör.

Det är inte första gången det utbryter slagsmål vid Askimsbadet. I augusti 2020 fick polisen in flera anmälningar om ”kaos” vid badets parkeringsplatser. Ett bråk om en parkeringsplats ledde till slagsmål, och en person påstod sig ha blivit påkörd.

Senaste