Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Somalisk S-profil lämnar – kallar partiet främlingsfientligt

Den somaliska fullmäktigeledamoten Saida Hussein Moge väljer att lämna Socialdemokraterna efter Magdalena Anderssons uttalanden om "Somalitown”. Hon säger att partiet har blivit främlingsfientligt och att statsministern "eldar på rasism”.

Saida Hussein Moge säger att hon anser att Socialdemokraterna har blivit ett främlingsfientligt parti och att hon har tappat allt förtroende för såväl partiet som för Magdalena Andersson.

– Jag fördömer och är emot såna uttalande som Magdalena Andersson har gjort i media angående att hon bland annat inte vill se ”Somalitown”. Ord som eldar på rasism, hat samt utanförskap och därmed bidrar till en ökad segregation i stället för integration, skriver Moge på sin Facebook-sida.

Saida Hussein Moge representerade tidigare Socialdemokraterna i kommunfullmäktige i Göteborg och har gjort sig känd för sitt engagemang i mångkulturella Biskopsgården.

– Jag som svensk-somalier som är från Biskopsgården har märkt av hur de här uttalanden skapar rasism samt bidrar till hat mot oss svensk-somalier. Vi som är svensk-somalier vi är redan en utsatt grupp i samhället. Jag ber alla att utnyttja sina röster för att sätta stopp för de onda krafterna i samhället, skriver ledamoten.

Magdalena Andersson. Stillbild: SvT/Youtube

Moge kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige, men säger att hon inte vill att folk ska kryssa hennes namn. Hon skriver att Socialdemokraterna tappat sina rötter och närmar sig en högerpolitik, och att partiet inte längre står för de värderingar och principer som hon tror på.

Vill bryta segregationen

Magdalena Andersson sa nyligen att Socialdemokraterna måste fokusera på att bryta segregationen, och att hon inte vill se några ”Somalitown” i landet. Även Anders Ygeman – Sveriges migrationsminister – har gjort uppmärksammade uttalanden om vikten av ett blandat samhälle. Han menade bland annat att inte mer än hälften av invånarna i ett så kallat utsatt område ska vara av utomnordisk härkomst.

Socialdemokraterna vill även införa språkkrav inom äldrevården och se höjda lönekrav för arbetskraftsinvandrare.  

Senaste