söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Skolor i USA lär eleverna att ifrågasätta kärnfamiljen som en del av läroplanen rörande Black Lives Matter

Det offentliga skolsystemet i Buffalo, New York har infört Black Lives Matter-propaganda i sin läroplan för grundskolebarn och uppmuntrar dem att ifrågasätta vikten av kärnfamiljen, enligt Fox News.

Enligt flera lektionsplaner som programmet ”Tucker Carlson Tonight” har kommit över så har staden Buffalos offentliga skolsystem lärt eleverna i fjärde och femte klass att ifrågasätta vikten av sin egen familj som en del av en bredare insats för att främja en radikal vänsteragenda i linje med Black Lives Matter-rörelsen.

”Tucker Carlson Tonight” är det mest sedda nyhetsprogrammet i amerikanska kabelkanaler, och förra kvartalet var det till och med det mest sedda nyhetsprogrammet någonsin. Programmet har i genomsnitt över 4,3 miljoner tittare.

De lektionsplaner som utarbetats av Buffalo Public Schools Office of Culturally and Linguistically Responsive Initiatives, instruerar lärare att diskutera olika ”vägledande principer” med eleverna, inklusive ”Black Villages”, som de beskriver som ”uppbrott från den västerländska kärnfamiljens dynamik och en återgång till den ’kollektiva byn’ där man hand om varandra”. Skolsystemet tog bort lektionsplanerna från sin hemsida i fredagens, men Fox News har behållit kopior som de har gjort tillgängliga på sin webbsida.

”De lär dina barn att din familj bör upplösas”, sade Tucker Carlson i sitt program. ”Varför tillåter vi detta? Du vet vad det här betyder, det är ett fullskaligt krig mot det viktigaste vi har, den amerikanska familjen.”

I slutet av lektionen skall elever i femte klass att lösa en uppgift genom att skriva en uppsats som beskriver ett samhälle utan ”separata kärnfamiljer”.

Lärare har också enligt uppgift uppmuntrats att främja aktivism, och att ”diskutera NFL-spelaren Colin Kaepernick som vägrade att vara tyst om diskriminering av svarta människor”.

”En annan lektionsplan förklarar ’behovet av BLM-rörelsen’ för andra-, tredje- och fjärdeklassare”, sade Carlson. ”OK, ni kanske tycker att en marxistisk organisation som förstör privat egendom och vill ersätta föräldrar är en dålig sak, men det är inte vad dina barn lär sig. Andra lektionsplaner lär till och med barnen detaljerna i BLM:s program, som avvisar västerländska familjestrukturer.”

Carlson lyfte fram en särskild lektionsplan som avfärdar slagordet ”All Lives Matter” som ett problematiskt uttryck.

”Spelar inte alla liv roll?” frågade han. ”Det här är vansinnigt.”

Myndigheten som ansvarar för läroplanen släppte ett uttalande i juni för att rättfärdiga upploppen i samband med George Floyds död, som de kallar ”folkliga massprotester för att adressera dessa smärtsamma och traumatiska mord den senaste tiden”.

”Detta ramaskri har manifesterat sig som fredliga protester, demonstrationer, och ja, även ’upplopp’ har inträffat”, säger uttalandet, ”som doktor Martin Luther King, Jr kallade ’de ohördas språk’ 1967”.

Carlsons slutsats är att deras mål är enkelt och föräldrarna måste vara medvetna om detta

”De vill omforma utbildningssystemet på alla nivåer och göra det till ett propagandaverktyg”, sade han.

Senaste