Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

S röstade för höjd åldersgräns för epa-traktorer – försöker nu ge sken av motsatsen

Nyligen röstade Europaparlamentet för en höjd åldersgräns för att få köra A-traktor, mer känt som epa-traktor. Socialdemokraterna var ett av de partier som röstade ja till förslaget. Dock har partiets Europaparlamentariker Heléne Fritzon efteråt försökt vilseleda väljarna genom att ge sken av att Socialdemokraterna är emot förslaget. Fritzon har också anklagat Sverigedemokraterna för att ljuga.

Under onsdagen röstade majoriteten av Europaparlamentarikerna igenom ett förslag om en omarbetning av direktiven för körkortsreglerna i EU. Exempelvis innebär förslaget att det kommer krävas ett B1-körkort för att få framföra en A-traktor, eller epa-traktor som det även kallas. Förslaget innebär att åldersgränsen höjs från 15 år till 16 år för att få köra epa-traktor eftersom att det idag endast krävs ett AM-körkort där gränsen är 15 år för att få köra epa-traktor, medan B1-körkortet har 16-års gräns. Dock är inget slutgiltigt besked taget än, utan först ska förslaget förhandlas bland EU-länderna och därefter ska ett skarpt förslag upp på bordet.

Ett av de svenska partier som röstade för förslaget var Socialdemokraterna. Trots det har partiets Europaparlamentariker Heléne Fritzon efter omröstningen uttalat sig som om partiet röstat nej till förslaget. Bland annat har Fritzon uttalat sig till SVT att förslaget var ett ”bakslag” och att ”det har varit en kamp men tyvärr gick inte förslaget att behålla åldersgränsen vid 15 år för den svenska EPA-traktorn igenom”. Även på plattformen X, tidigare Twitter, har Fritzon uttalat sig i liknande ordalag. Exempelvis skrev Fritzon ett inlägg på X som inleddes med ”ett stort bakslag idag för ungdomar på svensk landsbygd” och som avslutades med ”nu fortsätter kampen i förhandlingarna”.

Förutom att Heléne Fritzon försökt vilseleda väljarna om att Socialdemokraterna är emot förslaget om höjd åldersgräns för att få köra epa-traktorer så har Fritzon försökt lägga över ansvaret på den så kallade ”SD-regeringen” och antytt att de inte skulle ”stå upp för svenska ungdomar på landsbygden”. Fritzon har även kallat frågan för en ”strid” och att hon och Socialdemokraterna kommer ”ta fighten” för 15-åringar som vill köra epa-traktorer.

Efteråt har Socialdemokraterna och Helene Fritzon fått kritik av politiska företrädare från olika partier för att ljuga. Bland annat gick Sverigedemokraternas officiella konto för Europaparlamentet ut och förklarade att Socialdemokraterna agerat ”ohederligt”. Även företrädare för Moderaterna och Centerpartiet har ifrågasatt Fritzons uttalande på sociala medier. I stället för att erkänna hur Socialdemokraterna egentligen röstat har Fritzon fortsatt att påstå att partiet lett kampen mot en höjd åldersgräns för att få köra epa-traktor och att SD hävdar motsatsen för att skapa ”splittring”. Fritzons påståenden har dock motbevisats av flera Europaparlamentariker, däribland SD:s politiker Charlie Weimers.

De svenska partierna som röstade emot förslaget var Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet medan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna röstade för förslaget och Vänsterpartiet lade ned sin röst.

Senaste