Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Ryssland skickar sjukvårdsmaterial till norra Italien

Förra veckan skickade Ryssland en konvoj av personal och utrustning till Bergamo i norra Italien för att hjälpa till i kampen mot coronaviruset. Det är första gången någonsin Ryssland bistår ett Natoanslutet land med personal och utrustning på deras eget territorium.

En konvoj bestående av specialutrustning ackompanjerad av militära specialister från det ryska försvarsdepartementet reste förra veckan från Moskva via den militära flygbasen Pratica di Mare, nära Rom, till Bergamo i norra Italien för att bekämpa spridningen av coronaviruset.

Specialfordon och ett medicinskt teamet från den ryska huvudstaden anlände på söndagen förra veckan, när det första lastplanet av modell Ilyushin Il-76MD från de ryska flyg- och rymdstyrkorna landade på en militär flygplats i regionen Lazio i centrala Italien och lastade av personal och material, skriver Free West Media.

Sammanlagt har den ryska försvarsmakten gjort femton flygningar till Natolandet enligt en officiell italiensk regeringsanmälan.

Kontingenten från Moskva leds av generalmajoren Sergej Kikot, expert på mjältbrand och biträdande stabschef för det ryska försvarskommandot med ansvar för CBRN-krigsföring (kemisk-, biologisk-, radiologisk- och nukelär krigsföring). Tillsammans med honom följde 120 andra specialister som, enligt rapporter från den Turinbaserade landsomfattande tidningen La Stampa, är högt uppsatta generaler, överstar, major och överstelöjtnanter.

Tidigare har samma enhet varit involverade i militär-medicinska operationer, både utomlands och i hemlandet, som innebär bakteriologisk risk. 2016 sattes enheten in för att motverka spridningen av en mjältbrandsepidemi i Jamalo-Nentsien, ett autonomt distrikt öster om Uralbergen i centrala och norra Sibirien.

Det ryska stödet till det krisdrabbade Italien innehåller hundra respiratorer för intensivvård, 200 000 skyddsmasker, tusen skyddsdräkter och framförallt virala test-kit. Två maskiner som kan analysera hundra tester på ett par timmar ingick också i det ryska biståndet, precis som specialfordon som kan användas till desinfektering.

Senaste