söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Premier League kan starta om i juni

Den engelska högstaligan i fotboll är som nästan all annan sport tillfälligt pausad på grund av coronaviruset. Men nu har tidningen The Mirror kommit över uppgifter om att säsongen kan startas om i juni.

Den 13 mars pausades engelska högstaligan i fotboll, Premier League, fram till den 4 april. Uppehållet förlängdes kort därefter till den 30 april. Det återstod då nio matcher på säsongen för alla lag utom fyra som har tio kvar.

Enligt uppgifter till tidningen The Mirror arbetar ligaföreningen tillsammans med brittiska myndigheter på en lösning som skulle göra det möjligt att starta om seriespelet i juni, avsluta säsongen och kora en mästare.

Tidningen skriver att ligan fått ett ”preliminärt grönt ljus” av regeringen att börja planera för matcher från och med i juni. Men förhoppningen om att fotbollen ska återvända bygger på prognosen att Storbritannien når sin kulmen av coronasmittade de närmaste veckorna.

Om Premier League kommer tillbaka i sommar kommer matcherna spelas inför tomma läktare. Istället för publik kommer fler matcher att livesändas och flera lag hoppas att matcherna även sänds i markbundna kanaler tillgängliga till hela det engelska folket.

Senaste