fredag, 14 juni, 2024
fredag, juni 14, 2024

Polis ihjälhuggen av afghan under islamkritiskt kampanjmöte

I samband med att en afghan gick till attack med kniv mot ett islamkritiskt kampanjmöte i Mannheim i Tyskland blev en polis knivhuggen flera gånger i nacken. Polisen har nu avlidit till följd av sina skador. En känd islamkritiker, Michael Stürzenberger, som också blev knivhuggen har dock klarat sig och läget ska vara stabilt. Den afghanske gärningsmannen är nu häktad för knivattacken.

Insikt24 har tidigare rapporterat om när den 25-årige afghanen Sulaiman A. gick till attack med kniv mot ett islamkritiskt kampanjmöte i Mannheim i Tyskland. Kampanjmötet hölls av den islamkritiska gruppen Bürgerbewegung Pax Europa och det var vid halv-12 tiden den 31 maj som den afghanske gärningsmannen gick till attack mot mötet. I videoklipp som spridits på sociala medier ses den afghanske gärningsmannen hugga vilt mot flera personer från kampanjmötet, däribland den kände islamkritikern Michael Stürzenberger, tidigare partiledare för Die Freiheit – Bürgerrechtspartei für mehr Freiheit und Demokratie, och en polis. Den afghanske gärningsmannen sköts sedan av en annan polis.

Läs mer: Här knivhuggs islamkritiker och polis under kampanjmöte

Under söndagen avled polisen till följd av sina skador från den brutala knivattacken. Polisen blev knivhuggen flera gånger i nacken och togs för akut operation och försattes i koma, men hans liv gick inte att rädda. Efter dådet har den afghanske gärningsmannen häktats. Han har dock ännu inte kunnat förhöras då han fortfarande ligger till sjukhus skadad efter att en annan polis skjutit honom i samband med knivattacken.

Se video från den brutala knivattacken nedan.

Varning för starka bilder!

Senaste