Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Oligark hoppar av kampanj – kunde inte köpa presidentposten

Miljardären och oligarken Mike Bloomberg avslutar sitt försök att bli Demokraternas presidentkandidat i höstens val. Bloomberg har spenderat mer än en halv miljard dollar på politisk reklam utan att lyckats vinna en enda delstat.

Igår avgjordes den så kallade ”Supertisdagen” i det demokratiska primärvalet. 14 delstater höll val och resultatet gick inte Mike Bloombergs väg.

Finansmiljardären, som tidigare varit borgmästare i New York, startade sin kampanj sent och deltog inte i de fyra första primärvalen. Hans förhoppning var istället att hans massiva spenderande skulle kunna köpa honom röster under supertisdagen.

Så blev inte fallet. Bloomberg vann endast valet i Amerikanska Samoa, ett territorium som inte har rösträtt i presidentvalet. Tidigare vice presidenten Joe Biden vann nio delstater och senatorn Bernie Sanders fyra.

Bloomberg kommer nu att stödja Joe Biden.

– För tre månader sedan startade jag den här kampanjen för att besegra Donald Trump. Jag avslutar kampanjen av samma skäl. För att besegra Trump behöver vi ena oss bakom kandidaten med störst chans att göra det. Det är uppenbart att det är min vän Joe Biden, skrev han på Twitter.

Donald Trump å sin sida hånade på Twitter Mike Bloombergs avhopp.

– Kvällens största förlorare är med råge Mini Mike Bloomberg. Hans ”politiska” rådgivare tog med honom på en åktur. 700 miljoner dollar ner i avloppet och det enda han åstadkommit är öknamnet Mini Mike och ett totalt förstört rykte. Starkt jobbat Mike!

Senaste