test
torsdag, 20 juni, 2024
torsdag, juni 20, 2024

Nya uppgifter: Biden utreds för pengatvätt

Efter statsomvälvningen i Ukraina 2014 blev Hunter Biden, son till USA:s vice president Joe Biden, styrelseledamot i det ukrainska gasbolaget Burisma. Nya uppgifter gör nu gällande att han där ska ha förskingrat tiotals miljoner kronor och att det nu pågår brottsutredningar mot Hunter Biden. Det hela uppdagades i samband med en stämningsprocess mot Biden som drivs av en strippa som Biden fick barn med förra året.

Flera etablerade amerikanska medier rapporterar nu att Hunter Biden, son till den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden, just nu utreds för flera brott. Det hela uppdagades i samband med en stämning mot Biden med anledning av att han inte har betalat något underhållsbidrag för ett barn som han enligt stämningsansökan ska ha fått tillsammans med en strippa vid namn Alexis Roberts. Biden och Roberts ska enligt Roberts och flera vittnen ha träffats regelbundet bland annat på en porrklubb och på hotellrum. Faderskapet har även bekräftats med ett DNA-test som Hunter Biden gick med på att göra.

En av de brottsutredningar som ska pågå mot Biden är kopplad till affärerna kring det ukrainska gasbolaget Burisma Holdings. Exakt24 kunde tidigare berätta att Donald Trumps advokat anklagar Joe Biden för mutbrott och utpressning efter att han stoppat en granskning av det ukrainska gasbolag som hans son Hunter Biden sattes i styrelsen för direkt efter statsomvälvningen i Ukraina 2014.

– Jag har tio sätt att säga att han kände till sin sons skumraskaffärer, och det skulle räcka med en för att bevisa det, sa Trumps advokat.

Och genom stämningen om underhållsstöd kommer det nu alltså även fram att Hunter Biden utreds för brott kopplade till Burisma, rapporterar bland annat Breitbart. Enligt Roberts advokat ska det röra sig om ett upplägg för pengatvätt där 6,8 miljoner dollar, motsvarande 64 miljoner kronor, har förskingrats från det ukrainska bolaget och slussats via bankkonton på amerikanska Morgan Stanley. Biden och medhjälpare ska ha försökt täcka överföringarna med hjälp av förfalskade dokument.

Utöver de påstådda överföringarna i mångmiljonstorlek så fick Hunter Biden även en lön på upp emot 700 000 kronor i månaden för sin styrelseplats i Burisma. Samtidigt var snittlönen i Ukraina lägre än 2 000 kronor. Samma månad som Hunter Biden tog plats i Burismas styrelse så frös Storbritannien bankkonton som tillhörde bolagets grundare, på grund av misstankar om penningtvätt.

I oktober erkände en insatt, hög, ukrainsk regeringsföreträdare att Hunter Biden fick positionen i bolaget för att “skydda” bolaget mot utländsk granskning. Detta ska ses i ljuset av att Joe Biden var USA:s vice president och ytterst ansvarig och involverad i USA:s Ukraina- och Rysslandspolitik vid tillfället.

När strippan Alexis Roberts födde Bidens barn förra året så var Biden i ett förhållande med sin avlidne storebrors exfru Hallie Biden. Detta är inte första gången han trampar i klaveret när det kommer till kvinnoaffärer. I samband med att otrohetssajten Ashley Madison blev hackad 2015 så dök Hunter Bidens adress upp i databasen över användare. I somras gifte sig Biden med sydafrikanskan Melissa Cohen, endast tio dagar efter att de hade träffats. Cohen är nu gravid i tredje månaden.

Senaste