onsdag, 17 april, 2024
onsdag, april 17, 2024

Muslimska kvinnor försöker övertala polisen att stoppa koranbränning

Under fredagen brände irakierna Salwan Momika och Salwan Najem en koran i mångkulturella Rinkeby. Polispådraget var stort och det hela förlöpte relativt lugnt, även om många muslimer hade samlats för att protestera mot bränningen. Ett par muslimska kvinnor försökte övertala polisen på plats att stoppa koranbränningarna, men polisen svarade att de "tyvärr" inte kunde göra någonting åt saken. Insikt24 var på plats i Rinkeby.

Nyligen ansökte irakierna Salwan Momika om 12 allmänna sammankomster för att bränna och skända koranen i Stockholm och dess förorter. Under fredagen brände Salwan Momika och Salwan Najem en koran i mångkulturella Rinkeby, till många muslimers ilska. Bränningen sammanföll med muslimernas fredagsbön, och vid centrum samlades grupper av muslimer för att protestera mot den irakiska duon. Det skanderades ”allahu akbar” och en man skrek att ”alla är rasister” och pekade mot polisen och den irakiska duon.

Muslimerna på plats var dock oeniga om vilket det bästa sättet att bemöta koranbränningar är – där vissa menade att protester var nödvändiga medan andra ansåg att det bästa var att inte ge den irakiska duon någon uppmärksamhet alls.

Ett par muslimska kvinnor försökte övertala polisen på plats att stoppa koranbränningarna, med argumentet att bränningarna gör dem ”oroliga”. En polisman hörs då svara att de ”tyvärr” inte kan stoppa koranbränningarna då yttrandefrihet råder i landet, och säger samtidigt att poliserna endast följer lagen.

”Kan du be honom att komma hit!”, skrek kvinnan i brun slöja upprepade gånger mot platsen där Salwan Momika brände koranen.
Kvinnan i solglasögon höll upp en koran och skrek ”allahu akbar”.
Denna kvinna anklagade polisen för att ”inte ha någon respekt för det muslimska [sic]” och ville att polisen skulle stoppa koranbränningarna.

När den allmänna sammankomsten var över och Momika och Najem lämnat platsen ställde sig en transsexuell man som presenterade sig som ”Malin” bakom en stor prideflagga och höll ett tal till de personer som fortfarande var på plats, där personen menade att muslimer anser det vara rätt att döda transsexuella och homosexuella.

Senaste