fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

MP-politikern och mångåriga rektorn Ingemar Hertting sökte kontakt med barn i sexuellt syfte

En av Miljöpartiets främsta namn i Skåne, Ingemar Hertting, avslöjades nyligen av sajten Dumpen för att ha sökt kontakt med barn i sexuellt syfte. MP-politikern ville bland annat bli avsugen av en minderårig pojke. Hertting är inte bara MP-politiker, utan har även en mångårig bakgrund som lärare och rektor.

På andra gången på kort tid avslöjas en politiker av sajten Dumpen för att ha sökt kontakt med barn i sexuellt syfte. För bara några dagar sedan kunde Insikt24 rapportera om moderatpolitikern Tedh Enfors som ”intensivt och gränslöst” sexchattat med en minderårig pojke. Denna gång handlar Dumpens avslöjande om Ingemar Hertting som är politiker för Miljöpartiet i Skåne. Hertting stod som kandidat på plats nummer åtta till regionvalet för Miljöpartiet i Skånes nordvästkrets. Dessutom har Hertting suttit i Miljöpartiets styrelse i Skåne och synts som ett ansikte utåt i partiets kampanjarbete.

Ingemar Hertting kampanjar inför Europaparlamentsvalet tillsammans med två partikamrater.

MP-politikern avslöjades av Dumpen efter att kontakt inletts via applikationen Grindr, kontakten avtog dock efter ett tag, men återupptogs till Herttings belåtenhet. När konversationen väl återupptogs kom Hertting direkt ihåg att den han chattar med är en 14-åring från Helsingborg. En av de första saker Hertting skriver är att han ”inte är undergiven, men heller inte jättedominant” och fortsätter med att säga att han ”älskar att bli avsugen”. men att han också själv vill suga. Politikern frågar även om barnet vill ha sex i ställningen ”69:an”. Hertting skriver också i konversationen att ålder ”spelare mindre roll”.

Under Dumpens konfrontation säger Ingemar Hertting först att han inte känner till konversationen och att han inte visste att träffen med barnet var tänkt som ett sexuellt möte. När Dumpen väl pressar honom och säger att han själv har sagt att han vill bli avsugen säger Hertting att han ”inte vet” vad han ska svara på det. Hertting ville under konfrontationen vara tydlig med att han lämnat skolbranschen. Han säger även att han hade ansett det vara olämpligt att bete sig så som han gjort mot de elever han haft, ett beteende som Hertting enligt egen utsago inte ska ha uppvisat mot hans tidigare elever. Han medger även att han inte tycker att beteendet hade varit lämpligt om någon annan hade gjort samma sak mot hans egna barn. Hertting är dock en av få personer som Dumpen konfronterar som inte hävdat att detta är första gången han sökt kontakt med ett barn i sexuellt syfte, och han avslutar med att säga att det hela är ”pinsamt” för honom.

Ingemar Hertting har tidigare arbetat som lärare och rektor i många år på flera olika skolor. Han har sedan tidigare fått strafföreläggande för hastighetsöverträdelse, men är i övrigt inte dömd för något brott.

Senaste