Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Misshandel, ofredande och narkotikabrott: var sjunde riksdagskandidat för partiet Nyans är dömd

Var sjunde person som kandiderar för invandrarpartiet Nyans är dömd för brott, enligt en granskning utförd av Dagens Nyheter. Bland de 67 kandidater som står på partiets listor är 10 dömda för bland annat ofredande, narkotikabrott, dataintrång och misshandel. Partiledare Mikail Yüksel säger att han känner till domarna.

Partiet Nyans ställer upp i riksdagsvalet samt i en rad invandrartäta kommuner. Eftersom man inte behöver ha svenskt medborgarskap för att rösta i kommunvalet är det troligt att partiet kommer att ta kommunala mandat.

Partiledaren Mikail Yüksel uteslöts ur Centerpartiet efter att det framkommit att han haft samröre med den extremiststämplade turkiska gruppen Grå Vargarna, och reser nu landet runt för att uppmana invandrare att rösta på partiet Nyans. Till Dagens Nyheter säger partiledaren att han kände till kandidaternas domar och att medlemmarna varit öppna med vad de gjort.

Partiet Nyans medlemmar under en demonstration tidigare i år. Foto: Insikt24

– Här i Göteborg har vi en ex-kriminell som står på listan. Han är öppen med det, nu är han engagerad i att unga inte ska lockas in i kriminalitet. Varför inte ge en sådan en andra chans? säger Yüksel till DN.

Dagens Nyheter uppmärksammar även att flera av partiets kandidater står på listorna i flera kommuner samtidigt, och att partiledaren själv kandiderar i hela 16 kommuner. Dock kan inte en kandidat väljas till en kommun där denne inte är folkbokförd.

”Sverige är ett mångkulturellt land”

Partiet Nyans grundades år 2019, och deras tre viktigaste frågor är att bekämpa islamofobi och afrofobi, främja integration och förändra landets bostadspolitik. Störst vikt lägger man på frågor som rör islamofobi och afrofobi, och man vill bland annat ge invandrare förtur till vissa jobb genom kvotering, exempelvis inom Säpo.

Partiet Nyans vill ge afrosvenskar och muslimer en minoritetsställning i grundlagen och införa en ny brottsrubricering för islamofobi och afrofobi. Partiet vill även införa obligatoriska kurser i ”antirasism” för personer som utbildar sig till poliser och väktare.

Under partiets lansering 2019 skrev partiledare Mikail Yüksel i en artikel i Aftonbladet att landets förorter under lång tid ”svikits” av de etablerade partierna.

– Sverige är ett mångkulturellt land med utmaningar som kräver nytänkande. Vi saknar ett parti som representerar det mångkulturella samhället och förorterna som i decennier svikits av de etablerade partierna.

Insikt24 har tidigare rapporterat utförligt om partiet Nyans. Du kan läsa artiklarna här och här.

Senaste