Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

McGregor om invandrarvåldet: ”Inget backande innan nationen är säker”

Gårdagens oprovocerade knivattack i Dublin där kvinnor och barn knivhöggs på måfå har lett till våldsamma protester. Och nu ger sig även MMA-legenden Conor McGregor in i debatten. "Vi förlorar inte fler av våra kvinnor och barn till sjuka och förvrängda människor som inte ens borde vara i Irland i första hand.", skriver han bland annat på X.

Sedan igår har det liberala Irland chockats när tusentals irländare gått ut på gatorna i protester och upplopp efter att en nordafrikansk migrant slumpmässigt knivhögg irländare på gatan – inklusive en femårig flicka. Nu har även den irländske MMA-stjärnan Conor McGregor lagt sig i konflikten och uppmanar på X till fortsatta protester tills ”verklig förändring har genomförts för vår nations säkerhet”. Han fortsätter och kritiserar invandringspolitiken bakom det senaste dådet: ”Vi förlorar inte fler av våra kvinnor och barn till sjuka och förvrängda människor som inte ens borde vara i Irland i första hand. Kalla det vad du vill. Vi bryr oss inte. Må Gud hjälpa oss alla. Irland för seger 🇮🇪.

Inlägget är ett svar på en video som en annan irländare vid namn Keith Woods har laddat upp. I videon sen man Woods verbalt ge sig på och ifråga sätta journalister från etablissemangsmedier som är på plats vid protesterna. McGregor adresserar journalisterna direkt på X med orden ”Den absoluta bilden av svaghet och klenhet. Den mest splittrade av alla är den svage mannen. Ett av de mest fruktansvärda brott som denna nation någonsin sett har inträffat, vi bryr oss inte längre vad ni sorgliga fall har att säga. I ett krig är du ingenting. Vi backar inte, vi värmer bara upp.

Bakgrund

På kvällen den 23 november 2023 utbröt civil oordning i Dublins centrum, Irland. Incidenter med upplopp, plundring, mordbrand och överfall av Gardaí-officerare ägde rum.

Tidigare under dagen skadades en femårig flicka och en kvinna i 30-årsåldern allvarligt och tre andra skadades i en knivattack utanför en skola i Parnell Square East. Oroligheter började nära platsen för attacken några timmar senare, när medlemmar av en 100 till 200 personer stark folkmassa började kasta fyrverkerier och flaskor mot Gardaí-tjänstemän, som försökte upprätthålla en omkrets runt brottsplatsen för knivhuggen. Upploppen fortskred till angränsande O’Connell Street (en av huvudgatorna i Dublin), där upploppsmassan växte till cirka 500 personer i storlek. Offentlig infrastruktur attackerades och förstördes och ett antal butiker plundrades; Som svar utplacerades 400 medlemmar av Gardaí. Vid 22:00 hade upprorsmakarna skingras.

Knivhugg

Den 23 november 2023, ungefär klockan 13:40 GMT, skadades en femårig flicka och en kvinna i 30-årsåldern allvarligt efter att ha blivit knivskurna utanför Gaelscoil Choláiste Mhuire-skolan i Parnell Square East, Dublin. Kvinnan identifierades senare som en skolvårdsassistent som försökte skydda barnen från angriparen med sin kropp. En sex-årig flicka och en fem-årig pojke knivhöggs också och fick mindre allvarliga skador. Den misstänkte, en man i sena 40-årsåldern som är en naturaliserad irländsk medborgare som har bott i landet i 20 år greps av vittnen och greps efter att ha fått allvarliga skador. Pojken skrevs senare ut från CHI på Crumlin sjukhus. Gärningsmannen stoppades på Parnell Street av Caio Benicio, en brasiliansk chaufför för matleveransföretaget Deliveroo. Gärningsmannen greps sedan av Gardaí och fördes till ett sjukhus i Dublin, efter att ha lidit allvarliga skador.

På en presskonferens sa Gardakommissionären Drew Harris att även om utredningen var i ett tidigt skede, var de ”tillfredsställda från våra undersökningar att det inte finns någon terrorrelaterad aktivitet eller relaterad till några vidare aspekter i samband med denna fråga” samtidigt som de beskrev attack som ”fristående”.

Oro

Efter knivhuggningen utbröt oroligheter nära platsen för attacken. Strax före 18:00 började folk samlas på övre O’Connell Street. Medlemmar av folkmassan, som uppskattas till mellan 100-200 personer, och av vilka några bar metallstänger och bar ansiktsbeklädnader (inklusive balaklavor och huvor), rapporteras ha attackerat Gardaí som svar på platsen , kastar fyrverkerier och flaskor på officerarna. Fordon attackerades också och sattes i brand, inklusive ett Gardafordon, en buss och en tom Luas-spårvagn. Flera butiker och företag plundrades och sattes i brand av lokala ungdomar. Ett litet antal personer rapporterades ropa anti-invandring slagord mot Gardaí officerare. Vissa människor höll irländska flaggor och skyltar med texten ”Irländska liv är viktiga”. På toppen av upploppet växte storleken på folkmassan till cirka 500 personer och spred sig till Capel Street och Parliament Street. Som ett resultat av våldet utplacerades medlemmar av Gardas allmänna ordningsenhet till området. Upprorsmakare tände bloss och några skrek slagord som ”få ut dem [invandrare]”.

Som svar på upploppet avbröt Luas och Dublin Bus sina tjänster. Många företag nära platsen stängde tidigt eller ställde in evenemang. Tara Street järnvägsstation stängdes av Iarnród Éireann. Trinity College, som ligger nära platsen, införde en låsning och stängde alla portar till sitt campus. En polisavspärrning installerades vid Oireachtas-byggnaden vid Leinster House, medan officerare från Mounted Support Unit var utplacerade i närliggande Grafton Street.

Drew Harris påstod att en ”fullständig galen huliganfraktion driven av extremhögerideologi” låg bakom våldet och fördömde det som ”skämligt”. Harris uppmanade också folk ”att agera ansvarsfullt och att inte lyssna på desinformationen och ryktena som cirkulerar på sociala medier.” Gardakällor berättade senare för The Irish Times att händelserna var de mest våldsamma i det moderna Dublin och överträffade 2006. upplopp. Gamla foton av irländska försvarsmaktens pansarfartyg i Dublin användes felaktigt på sociala medier för att antyda att armén hade satts in för att motverka störningen.

Runt 22:00 rapporterade Gardaí att de flesta av folkmassorna hade skingrats och att stadskärnan var ”huvudsakligen lugn”. Mer än 400 officerare behölls för att hålla ordning efter att våldet avtagit.

Gardaí rapporterade att 34 arresteringar hade gjorts i samband med upploppet, och en Garda-officer skadades allvarligt. Tretton butiker led av betydande skada eller plundring, medan fyra bussar och en spårvagn förstördes och 11 Gardafordon skadades. Bland de plundrade butikerna fanns Arnotts på Henry Street och Foot Locker på O’Connell Street.

Senaste