Free Porn
xbporn
onsdag, 17 juli, 2024
onsdag, juli 17, 2024

Mattias Karlsson: Inga tecken på rasism bakom Floyds död

De våldsamma upploppen fortsätter över hela USA. Men ingenting tyder på att den påstådda rasismen i verkligheten låg till grund för Floyds död och nu menar SD:s "chefsideolog" Mattias Karlsson att kravallerna och plundringen orkestreras av den amerikanska vänstern som försöker "härska genom att söndra".

Omfattande och plundring pågår just nu över hela USA efter att en afroamerikansk rappare vid namn George Floyd, eller “Big Floyd” som hans artistnamn var, avled i samband med att han arresterades av polis. Ingripandet hade sin bakgrund i att en affärsinnehavare ringt dit polisen efter att Floyd ska ha handlat med vad som tycks ha varit förfalskade sedlar.

Efter att Floyd vägrade sätta sig i polisbilen samt utövade fysiskt motstånd mot polisen så brottades han ned och hölls i åtta minuter mot marken genom att en polisman tryckte ett knä mot hans nacke. Floyd avled efter ingripandet och det preliminära resultatet av obduktionen tyder på att han dog av polisens omilda gripande i kombination med underliggande hälsoproblem i form av multipla hjärtsjukdomar. Samtliga polismän på plats avskedades omedelbart, polismannen som satte knät mot Floyd är åtalad för dråp och tredje gradens mord och övriga polismän befinner sig även de under rättslig utredning.

När USA:s president Donald Trump varnade upploppsmakarna för att militären kan komma att gå in och skjuta om de fortsätter att plundra så censurerade Twitter presidentens budskap.

SD-ideolog ifrågasätter rasism-spåret
Ingenting i dagsläget tyder på att det fanns några rasistiska motiv bakom det övervåld som till synes brukades. Minst två av fem inblandade polismän var själva svarta och den polisman som knäade Floyd har redan tidigare varit föremål för 18 olika internutredningar kring misskötsel och övervåld  – men ingen med påstått rasistiska dimensioner.

Sverigedemokraten Mattias Karlsson, chef för partiets tankesmedja Oikos, menar att de senaste dagarnas kravaller är ett utslag av vänsterns strategi att “härska genom att söndra”. Han skriver på sin Facebook: Att som den radikala vänstern försöka frammana rasism där den inte finns, att hamra in en defaitistisk offerstatus hos hela den afroamerikanska minoriteten, att politisera och dra långtgående generella slutsatser utifrån missgrepp av enskilda poliser, är i samtliga fall något som skadar samhället och den afroamerikanska minoriteten mer än det hjälper. I grunden handlar det om vänsterns eviga taktik som går ut på att härska genom att söndra.

Karlsson påpekar också att USA fram till nyligen hade en svart president och att amerikanska medborgare är lika inför lagen endast med undantag för så kallad “affirmitive action”, dvs raslig särlagstiftning där högpresterande etniska grupper som i USA definieras som rasligt vita och ostasiatiska diskrimineras till förmån för medborgare ur lågpresterande rasgrupper, framförallt svarta.

Det faktum att svarta trots detta ändå oftare utsätts för polisiära ingripande förklarar Karlsson med att “afroamerikaner också är enormt överrepresenterade som förövare i brottstatistiken”. Vidare framhåller han att de flesta som dödas av amerikansk polis är vita men att vi trots detta inte kan namnet på några av dem: Överrepresentationen till trots så är det fortfarande också så att den stora majoriteten av amerikaner som dödas av polisen inte är afroamerikaner. 55 % är vita och 19% är latinamerikaner. Jag gissar att ingen läsare av den här texten kan namnet på någon av dem? Inte ens de som dött till följd av misstag och övervåld från polisens sida.

Några tankar kring händelserna som just nu skakar USA:Detta är vad som hänt:Personalen i en butik tillkallar polis…

Posted by Mattias Hans Karlsson on Saturday, May 30, 2020

Senaste