Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Många döda och skadade efter sprängdåd mot Wagner-kafé

Kaféet Street Food Bar nr 1 uppges vara ägt av Wagners ledare. Under söndagskvällen sprängdes det i samband med att en pro-rysk militärbloggare talade där inför en stor publik. Händelsen är en i raden av attentat på ryskt territorium sedan den ryska invasionen av Ukraina.

Under söndagskvällen exploderade kaféet Street Food Bar nr 1 i centrala Sankt Petersburg. På kaféet, som enligt Moscow Times ska tillhöra Wagner-ledaren Jevgenij Prigozjin, talade den ryske militärbloggaren Vladlen Tatarskij inför närmare 100 åhörare. Tatarskij, som har över en halv miljon följare i sociala medier, talade om kriget och sin roll som krigsbloggare när den statyett han fick i utmärkelse för sina insatser exploderade. Han dog och ytterligare över 30 personer skadades. Tatarskij ska ha fått statyetten av en kvinna på plats och tidigare uppgifter gjorde gällande att hon var gripen. Dessa uppgifter har dock senare tillbakavisats.

Han kom från Donetsk i östra Ukraina och var en av de mest högljudda kritikerna av Rysslands försvarsministerium under det senaste året. Detta på grund av den ryska militärens oförmåga att nå framgångar. Tatarskij gick så långt som att kräva att den ryska militärledningen ställs inför rätta.

Med anledning av bombningen skriver den ukrainska presidentrådgivaren Mychajlo Podoljak på Twitter att det bara är en tidsfråga innan Ryssland förtärs av något som kallar inhemsk terrorism. ”Spindlarna äter upp varandra i en burk”, skriver han.

Senaste