lördag, 13 april, 2024
lördag, april 13, 2024

Londons borgmästare utlovar kulturrevolution

“Vit skuld”-museum, massiv utrensning av monument som inte är kompatibla med mångkultur och sexuella avvikelser, samt nya monument som framhäver minoriteter. Nu börjar konturerna av en mindre kulturrevolution ta form i London.

Två stora skulpturer som firar massinvandringen ska resas i London, rapporterar Breitbart. Invigningen sker under den så kallade “Windrush-dagen”, som sedan 2018 är en ny högtidsdag då stadsdelen Hackney firar massinvandringen som inleddes till Storbritannien tre år efter andra världskriget.

Hackneys lokala borgmästare, vänsterliberalen Philip Glanville, menar att statyerna är en “tidig första avbetalning för att korrigera felaktigheter, samt en chans att få se en större mångfald av människor representerade i den offentliga sfären”.

Skulpturerna föreställer två svarta män med platt näsa och stora läppar, vilket i andra sammanhang ofta avfärdas som karikatyrer. Det är dock inga framstående personer som har avbildats, vilket annars är kutym när det kommer till offentliga statyer och byster. Istället är syftet i detta fall enbart att framhäva de avbildades “rasliga” uttryck.

Initiativet i Hackney kommer kort efter att Londons borgmästare Sadiq Khan har meddelat att alla landmärken i staden som är inkompatibla med “mångfalden” ska ersättas med monument som hyllar etniska minoriteter och sexuella avvikelser.

Utöver de två skulpturerna i Hackney ska även en tredje afrikansk staty resas i London – denna dock skapad efter en riktig person, nämligen Stephen Lawrence som blev känd när han mördades av en vit man för tre decennier sedan.

Khan har också lovat att bygga ett “nationellt museum över slaveri” som ska skuldbelägga de vita britterna för landets historia och på så vis “bekämpa rasismen”.

Senaste