Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Liberala attacker på demokratin i Europa

Över hela Europa utmanas nu demokratin i grunden av en liberal vänster som ser ut att kunna förlora sitt grepp om EU-parlamentet efter valet i juni. En smutsig valrörelse väntar och frågan är om det demokratiska grundfundamentet i Europa är tillräckligt starkt för att stå emot vänstern.

Med mindre än ett halvår kvar till EU-parlamentsvalet är det politiska spelet i Europa smutsigare än någonsin. Över hela unionen drar den liberala vänstern fram med demokratiskt högt tvivelaktiga metoder. Senast igår kunde den liberala kretsar högt ansedda brittiska tidningen Financial Times avslöja att EU uttryckligen planerar att “sabotera Ungerns ekonomi” om inte ungrarna röstar för ett nytt stödpaket till Ukraina på 50 miljarder euro. Budapest har istället föreslagit att stöd till Ukraina finansieras utanför EU:s budget, direkt av inblandade länder. En viktig faktor för ungrarna har varit att unionen redan är skyldig Ungern tiotals miljarder euro i medel som EU har fryst på grund av missnöje med att Ungern bedriver en illiberal politik. Om EU genomför stödpaketet till Ukraina så riskerar unionen inte ha kvar tillräckligt med pengar för att sen kunna betala av skulderna till Ungern.

Strategin går enligt Financial Times ut på att rikta in sig på Ungerns ekonomiska svagheter, äventyra dess valuta och driva på för en kollaps i investerarnas förtroende för landet. Man vill skada ”jobb och tillväxt”.

Redan innan den hemma planen avslöjades så var tonläget högt efter att Kommissionens president Ursula van der Leyen den 17 januari helt öppet meddelade att ungerska medlen är frysta av rent politiska skäl: Kommissionen accepterar inte att ungrarna bedriver konservativ familje- och invandringspolitik.

Lagvidriga utrensningar av opposition i Polen

Financial Times drev även en kampanj mot Polen så länge landet hade nationalkonservativa regeringar ledda av Lag och rättvisa. Men när den liberala vänstern vann höstens val så dröjde det inte många timmar innan Financial Times konstaterade att “Polens demokratiska hälsa tycks vara bättre än befarad”..

I Polen har nu den nytillsatta liberala regeringen beordrat polisen att storma presidentpalatset för att gripa två konservativa före detta ministrar och kasta dem i fängelse – med påstått ”maktmissbruk” som förevändning, trots att de redan hade friats från anklagelserna. En av de före detta ministrarna inledde då en hungerstrejk i protest mot fängslandet. Hungerstrejken blev ett imageproblem för den nya vänsterliberala regeringen och saken hanterades enligt uppgift genom att fängelsevakterna höll fast den konservativa ledaren och med våld förde in slangar i hans näsa och mun som sedan användes för att tvångsmata honom. Agerandet har anmälts till den europeiska kommittén mot tortyr och degraderande bestraffningar.

Den nya polska regeringen har även sparkat riksåklagaren och en rad jurister som misstänks ha en annan uppfattning än regeringen. Man har släckt ned TV-kanaler och rensat ut journalister som inte favoriserade vänstern, man har sparkat kulturchefer som saknar marxistisk värdegrund och utövat hård politisk styrning av innehållet i kultursektorn för att vrida det mer till vänster. 

Den nya liberala premiärministern Donald Tusk svurit att rensa bort varje spår av konservativa inom staten med en ”järnborste”. Merparten av de hittillsvarande åtgärderna har enligt ledande rättsexperter genomförts i direkt strid med gällande lagstiftning och den polska konstitutionen. Regeringens agerande har kritiserats av människorättsorganisationer såsom ”Helsingforsstiftelsen för mänskliga rättigheter.”.

Spanska politiker köptes för att säkra vänsterregering

I Spanien fick inget av blocken egen majoritet i parlamentet efter valet den 23 juli 2023. Det socialdemokratiska partiet valde då att släppa ett mycket stort antal brottsdömda separatister ur fängelse som ett sätt att köpa de separatistiska partiernas stöd i parlamentet och därmed möjliggöra bilandet av en vänsterregering som egentligen saknas demokratiskt mandat. När högerpartierna demonstrerade mot tilltaget så sköts grundaren för det stora nationalkonservativa Vox i huvudet.

Socialdemokratiska förbudskrav mot främsta oppositionspartiet

I juni gick för första gången AfD om Tysklands socialdemokratiska parti, SDP, i opinionsmätningarna. Sedan dess har gapet dessutom ökat. Frustrationen inom den tyska vänstern har varit enorm och fick sig till slut uttryck efter att organisationen Correctiv “avslöjade” att Alternativ för Tyskland arrangerade ett möte i Berlin där man diskuterade hur ett återvandringsprogram skulle kunna genomföras. Correctiv är en aktivistplattform för vänsterjournalister som finansieras av det vänsterradikala aktivistnätverket Open Society, telekombolaget Deutsche Telekom (där tyska staten är största ägare) samt Google.

En central idé i återvandringsprogrammet ska ha varit att investera massivt med europeiska skattemedel i att bygga ett nytt framgångsrikt samhälle i Nordafrika som skulle kunna attrahera invandrare från regionen som idag bor i Europa. Förslaget påstods vara av ”nazistisk” karaktär och har resulterat i massiva protester över hela Tyskland. Hundratusentals vänsteraktivister har gett sig ut på gatorna och bland annat krävt att AfD nu förbjuds – ett förslag som kommer från AfD:s politiska motståndare Socialdemokraterna, SPD.

Den 23 januari, tre dagar efter de största protesterna hittills mot AfD, beslutade Tysklands högsta domstol att förbjuda alla statsbidrag till det radikala nationalistpartiet “Die Heimat”, “Hemlandet”. Beslutet har tolkats som ett första steg mot att även ge sig på AfD.

Den liberala vänstern skyr inga medel när dess makt hotas

Att den liberala vänstern i Europa inte skyr många medel borde inte komma som någon överraskning. I USA har man nu länge och med alla tänkbara metoder och upplägg försökt fängsla oppositionsledaren Donald Trump. När inte det har lyckats så försöker man förbjuda honom från att ställa upp i val. Och man har även försökt muta Trumps sidekick Kari Lake, som av Trump själv har omnämnts som tänkbar vice president. När Lake inte lät sig bli köpt förklarades det för henne att det kan kosta en livet att gå emot de uppdragsgivare som kom med ”erbjudandet”.

Med tanke på att den europeiska liberala vänstern inte har ifrågasatt något av dessa tilltag i USA utan tvärtom i de flesta fall aktivt stöttat dem så kan man knappast förvänta sig att de ska hålla en högre moralisk standard på hemmaplan. När det nu i europeiska opinionsmätningar ser ut som att vänstern kan tappa sin majoritet i Europaparlamentet efter valet i juni så kan vi vänta oss att reaktionerna från våra vänner på vänsterkanten fortsätter att vara smutsiga – och i vissa fall direkt antidemokratiska.

Frågan är om Europas demokratiska fundament är tillräckligt starkt för att stå emot den liberala vänsterns planer. De omfattande bondeprotesterna mot den politiska eliten som började i Benelux och nu har spridit sig över hela kontinenten ger förhoppningsvis en fingervisning om svaret.

Senaste