torsdag, 8 december, 2022
torsdag, december 8, 2022

Läkare våldtog 14-årig pojke – läs utdragen ur hovrättens dom

Läkaren Ali Naaran döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt på en 14-årig pojke. Åklagaren yrkade på tre års fängelse, men han fick strafflindring då han riskerar att bli av med sin läkarlicens om domen vinner laga kraft. Naaran, som har arbetat på en vårdcentral och akutmottagning i Stockholm, var i behov av tolk under rättegången.

Ali Naaran är medborgare i Sverige och Israel och är 37 år gammal.

Läkaren fick först kontakt med offret på en gaysida, och enligt honom uppgav pojken att han var 16 år gammal. Under rättegången framkom det att pojken var ”nyfiken på sin sexualitet” och att han därför sökte kontakt med Naaran. Han uppgav dock att han blev överrumplad av att läkaren var betydligt äldre än vad han hade trott när de väl träffades, och att han nästan omgående kände att han inte ville delta i några sexuella handlingar med mannen.

Innan de träffades i Göteborg hade läkaren skickat ett meddelande där det stod ”Nu när jag kommer prata inte med mig följ bara med ok”, vilket fick hovrätten att anta att läkaren visste om att träffen inte var lämplig på grund av pojkens ålder.

”Som tingsrätten anmärkt har Ali Naaran också berättat att han blev chockad när han såg målsäganden och att han tyckte att denne inte såg ut att vara mer än 14-15 år gammal, i stället för 16 år som målsäganden, enligt Ali Naaran, uppgett på Wickr.”, går det att läsa i domen.

Låste dörren med nyckel

Den 14-årige pojken följe med Naaran in i lägenheten, men blev orolig då läkaren låste dörren inifrån med en nyckel. I rätten uppgav pojken att de inledningsvis samtalade, men att Naaran närmade sig honom sexuellt och tvingade honom till analt samlag.

”Målsäganden har även berättat att han, efter att han och Ali Naaran hade påbörjat de sexuella handlingarna, vid flera tillfällen sade nej och att det gjorde ont, men att Ali Naaran inte brydde sig om detta samt att Ali Naaran under sin hantering av honom tog tag i hans arm, slängde ned honom i sängen, höll fast armen och tryckte målsägandens huvud mot sitt kön samt tog ett strypgrepp.”, står det i hovrättens dom.

På pojkens byxor hittade polisen en spermafläck från läkaren, men Naaran vidhåller att han inte haft någon sexuell kontakt med pojken.

Läkaren säger att han har två könssjukdomar, och att pojken hade blivit smittad om de hade haft samlag. Vidare har pojken hävdat att läkaren våldtagit honom i hans hem ytterligare en gång – en vecka innan övergreppet i Göteborg. En utredning visade dock att Naaran inte var i Göteborgsområdet vid denna tidpunkt, och inget åtal väcktes. Efter våldtäkten ska pojken ha ”uttryckt positiva omdömen” om träffen i lägenheten på appen Wickr, enligt domen.

Senaste

Experimentekonomin