test
torsdag, 20 juni, 2024
torsdag, juni 20, 2024

Kurdiska terrorsympatisörer avbryter Europaparlamentets session

Vid dagens session i Europaparlamentet lyckades sympatisörer till kurdiska terrororganisationer ta sig in på åhörarläktaren, där de genomförde en manifestation under våldsamma former. Sessionen fick avbrytas och ledamöterna evakueras.

Det var tidigt under eftermiddagen som en grupp turkiska kurder på åhörarläktaren började skrika slagord och kasta föremål på parlamentarikerna nedanför läktaren. Sessionen avbröts och ledamöterna evakuerades, medan säkerhetspersonal tog itu med delinkventerna.

Gruppen består sannolikt av sympatisörer till PKK eller affilierade organisationer. Deltagarna har ännu inte identifierats så det är oklart om det bara är turkiska kurder, eller om även vänsterextrema européer deltog. PKK och affilierade grupper har ett nära samarbete med våldsbejakande vänsterextrema grupper i Europa.

Efter att terrorsympatisörerna omhändertagits återupptogs sessionen. Samtidigt protesterade marockanska invandrare utanför parlamentet. Det är ännu inte känt hur många som omhändertogs och vilka brott de är misstänkta för. Insikt24 söker ledamöter på plats för kommentarer.

Videolänk:

Senaste