söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Kristersson utesluter samverkan med SD – Moderaterna har ”för starka liberala drag”

Moderaterna är alldeles för liberala för att bilda ett konservativt block tillsammans med Sverigedemokraterna, säger partiledaren Ulf Kristersson. Detta trots att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna tillsammans skulle ha hela 47,5 procent av rösterna enligt den senaste opinionsmätningen.

Sverigedemokraterna är i dagens läge det största partiet i Sverige, där en del av väljarna har gått över från Moderaterna. Trots detta säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att det inte är aktuellt att bilda ett konservativt block tillsammans med SD.

– Kärnan i borgerligheten just nu är solklar, det är Moderaterna och Kristdemokraterna, säger partiledaren till Dagens Industri.

Dagens Industri skriver att Kristersson helst inte vill fokusera på att väljare går över från Moderaterna till Sverigedemokraterna, utan hellre vill belysa väljarflykten från Socialdemokraterna till SD, som han menar är ”dramatisk”.

Skulle Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna bilda ett konservativt block skulle partierna tillsammans ha 47,5 procent av rösterna enligt den senaste opinionsmätningen från SCB. Trots detta tycker inte Kristersson att det är aktuellt med en samverkan.

– Moderaterna har alltid haft konservativa drag i vår politik men det har också alltid funnits starka liberala drag och det har inte förändrats för ett ögonblick.

Senaste