söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Knivattack i Paris utanför Charlie Hebdos gamla kontor

Franska medier uppger att ett knivdåd har skett i Paris i förmiddags. Ögonvittnen talar om minst fyra skadade, varav två allvarligt. Enligt uppgift skall det ha rört sig om ett macheteliknande vapen, och offren skall ha huggits i ansiktet och i huvudet.

Frankrikes inrikesminister har avbrutit sitt program för dagen för att bege sig till platsen, och polisen har spärrat av området vid rue Nicolas Appert, där satirtidningen Charlie Hebdo hade sin redaktion fram till attentaten 2015. Två personer sågs fly från platsen efter dådet, men polisen tror att det rör sig om en ensam gärningsman.

Fransk radio uppger att en misstänkt har gripits i området, och polisen uppger att han har blodstänk som tyder på att han är gärningsmannen. Enligt uppgift från inofficiella källor skall mannen även ha erkänt.

Dådet sker kort efter att Charlie Hebdo hade återpublicerat en del av de muhammedteckningar som utlöste attacken 2015, och en pågående rättegång mot medskyldiga till den attacken.

UPPDATERING 14.15

De två skadade personerna uppges jobba på mediekanalen Prémier Ligne. Polisen uppger nu att en andra person har gripits i Paris tunnelbana. Personen skall överensstämma med det signalement som vittnen har uppgett, och som styrks av övervakningskameror i området.

Senaste