fredag, 24 maj, 2024
fredag, maj 24, 2024

Klimatextremister saboterade TV4:s program Let’s Dance mitt under livesändning

Under finalen av TV4:s program Let’s Dance stormade tre klimatextremister från Återställ Våtmarker in och saboterade programmet mitt under livesändning. En av klimatextremisterna vecklade ut en banderoll med ”Återställ Våtmarker” medan den andra kastade ut gul färg och den tredje filmade spektaklet. Se video längre ner i artikeln.

Den klimatextremistiska rörelsen är känd för att använda olagliga metoder för att få ut sina budskap. TV4:s final av programmet Let’s Dance var inget undantag. Det var när skidåkaren och finalisten Charlotte Kalla dansade sitt finalnummer som dansgolvet stormades av tre klimatextremister. En klimatextremist vecklade ut en banderoll med budskapet ”Återställ Våtmarker” medan de andra två kastade ut gul färg respektive filmade spektaklet. Därefter dök flera vakter upp och grep klimatextremisterna. Enligt Aftonbladet har Polisen anlänt och förhört de tre klimatextremisterna som nu är misstänka för skadegörelse.

Klimatextremister från Återställ Våtmarker saboterar Let’s Dance mitt under livesändning.

Detta är inte första gången som klimatextremister stormar in mitt under kända TV-program för att få uppmärksamhet för sina budskap. Samma sak skedde exempelvis under SVT:s program Melodifestivalen i år när artisten Loreen uppträdde.

Senaste