Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Kina nobbar Arsenal efter Özils uttalande

Kinesisk stats-TV kommer inte att visa Premier League-matchen mellan Arsenal och Manchester City efter att den muslimske Arsenalspelaren Mesut Özil kritiserat Kinas behandling av den uiguriska minoriteten.

I ett inlägg på sociala medier häromdagen kritiserade den tysk-turkiske Arsenalspelaren Mesut Özil Kinas behandlingen av den muslimske och turkspråkiga minoriteten uigurer. Enligt Human Rights Watch tros en miljon uigurer sitta i omskolningsläger i östra Kina.

Nu får uttalande konsekvenser för Özils arbetsgivare Arsenal. Söndagens stormatch mot Manchester City kommer inte att visas i Kina till följd av utspelet. Detta trots att Arsenal snabbt tog avstånd från Özils uttalandet och meddelade att klubben inte tar ställning i politiska frågor.

Özil som är född i Tyskland av turkiska föräldrar och har representerat Tyskland i flera mästerskap har starka band till föräldrarnas hemland.

När han i somras gifte sig med den svenskfödda turkiska skönhetsdrottningen Amine Gülşe var bland annat Turkiets president Recep Erdoğan best-man på bröllopet.

Senaste