Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

JUST NU: Vox-grundaren skjuten i huvudet

2014 lämnade han Spaniens liberalkonservativa parti för att grunda det nationalkonservativa Vox – Spaniens motsvarighet till Sverigedemokraterna. Nu under eftermiddagen sköts han i huvudet i Madrid.

Alejo Vidal-Quadras, en av grundarna av det nationalkonservativa spanska partiet Vox, sköts i ansiktet i Madrid på torsdagen och ligger nu på sjukhuset i stabilt tillstånd, rapporterade den spanska dagstidningen El Pais.

Madrids räddningstjänst bekräftade att en 78-årig man behandlades för skottskador efter att ha blivit attackerad vid middagstid i den centrala stadsdelen Salamanca i Madrid.

Chefen för Madrids räddningstjänst Mariluz Sabin sa att kulan gick genom hans käke. Hon sa att han hade förts till ett lokalt sjukhus men var i stabilt tillstånd.

Medan polisutredningar pågår pekade El Pais på rapporter om att mannen som sköt Vidal-Quadras bar en motorcykelhjälm. Efter att ha avlossat sitt vapen klev han upp på en motorcykel som någon annan körde och de flydde båda från brottsplatsen.

Vidal-Quadras var medlem av liberalkonservativa Folkpartiet, Partido Popular, under större delen av sin politiska karriär, och tjänstgjorde som ledamot av Europaparlamentet 1999 till 2014 och som första vice ordförande i Europaparlamentet 2004 till 2007.

2014 meddelade han att han lämnade det Folkpartiet för att vara med och grunda det nationalkonservativa partiet Vox.

Vidal-Quadras senaste inlägg på X postades bara en timme innan han blev skjuten och bestod av kritik mot den nya vänsterregeringen som han menar kommer underminera den liberala demokratin:

”Den ökända pakt mellan Sánchez och Puigdemont som krossar rättsstatsprincipen i Spanien och avslutar maktdelningen har redan kommit överens. Vår nation kommer därmed att upphöra att vara en liberal demokrati och bli ett totalitärt tyranni. Vi spanjorer kommer inte att tillåta det.”

Senaste