torsdag, 22 februari, 2024
torsdag, februari 22, 2024

Journalister överfallna av förstamajtågsdeltagare

Vid dagens förstamajdemonstrationer i Göteborg överfölls Mattias Dahlgren av vänsterextremister ur ett förstamajtåg. Per Björklund som såg vad som hände ingrep genom en högerkrok mot en av dem och blev därefter attackerad av fyra av dem. Sammanlagt var det runt åtta angripare som inte lyckades få in något riktigt slag mot journalisterna, men en del utrustning skadades.

Det var efter att vi bevakat de organisationer som samlats på Järntorget som ett demonstrationståg med anarkister och andra våldsbejakande vänsterextremister som samlats på Masthuggstorget tågade förbi Järntorget. Ur leden anföll runt 4–5 personer Dahlgren varvid jag kom till undsättning genom att utdela en högerkrok mot nacken på en av huliganerna. Efter ett tag reagerade de närvarande poliserna och drev iväg vänsterextremisterna, istället för att nedkämpa och gripa dem.

En kamera och en diktafon skadades men vi kom båda undan de runt åtta angriparnas överlagda attack utan skador. Arbete pågår med att identifiera dem med hjälp av videomaterial och en är identifierad. Har du videomaterial från händelsen tar vi tacksamt emot det. Även material som visar tåget men inte händelsen kan vara värdefullt.

Artikeln uppdateras med mer bildmaterial. Fler artiklar kommer. Video från händelsen och förstamajtågen kommer att finnas på www.exakt24.se

Senaste