söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Jimmie Åkesson i möte med Ulf Kristersson

Igår klargjorde Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att det inte kan bli något samarbete mellan M och SD, därför att Moderaterna har för många ”liberala drag”. Idag möttes de trots allt för att diskutera invandring och kriminalitet.

Med på mötet mellan de båda partiledaren, som skedde i Ulf Kristerssons arbetsrum, var partiernas gruppledare i riksdagen, meddelar Jimmie Åkesson på Twitter.

– På mötet diskuterades bland annat hur vi ska komma tillrätta med den [sic] kriminaliteten i vårt land som regeringen helt har misslyckats med, skriver SD-ledaren.

Förutom invandring och kriminalitet diskuterades energipolitiken. Åkesson konstaterar att Moderaterna och Sverigedemokraterna är olika partier men att det finns ”många beröringspunkter i en rad olika sakfrågor”.

– Mötet var givande, konstruktivt och bådar gott inför framtida samarbeten i ett nytt politiskt landskap, avslutar Åkesson på Twitter.

Även Ulf Kristersson skriver om mötet på sin Facebook.

– Vi behandlar varandra med respekt, och i flera viktiga sakfrågor tycker vi ungefär lika. I dessa frågor vill jag naturligtvis att vi ska kunna samarbeta i riksdagen.

I oktober hade Moderaterna partistämma i Västerås. Då lyfte jag fram tre viktiga politiska områden där jag är övertygad…

Posted by Ulf Kristersson on Wednesday, December 4, 2019

Senaste