tisdag, 21 maj, 2024
tisdag, maj 21, 2024

Islamistisk palestinsk demonstration i Helsingborg – ”Allahu Akbar” har vrålats

I centrala Helsingborg har det sent under tisdagskvällen, ända in till midnatt, pågått en islamistisk palestinsk demonstration. De som har deltagit i demonstrationen har nästintill uteslutande bestått av muslimer och andra invandrargrupper. Bland annat har ”Allahu Akbar”, "bojkotta Israel" och ”leve Palestina – krossa sionismen" vrålats. Se video från den palestinska islamistdemonstrationen i artikeln.

Under tisdagskvällen, ända in till midnatt, har en förhållandevis stor islamistisk palestinsk demonstration hållits i centrala Helsingborg. Demonstranterna har nästintill uteslutande bestått av muslimer och olika invandrargrupper. Det har varit tydligt att demonstrationen bland annat varit avsedd för att visa stöd till Palestina och visa förakt mot Israel. Även hyllningar till terrorgruppen Hamas har hörts på vissa håll i demonstrationen och olika slagord har också vrålats såsom ”Allahu Akbar”, ”bojkotta Israel” och ”leve Palestina – krossa sionismen”.

Flera helsingborgare och andra personer har reagerat på den islamistiska palestinska demonstrationen. En helsingborgare skriver:

”Mitt älskade Helsingborg. Vår stad! Stick! Detta har gått alldeles för långt… Tack Reinfeldt för vi öppna våra hjärtan. Men fortfarande ingen svensk politiker som fattar. Heja SD”

Edward Nordén, som är partistyrelseledamot för Medborgerlig samling, har kommenterat och reagerat på demonstrationen och skriver att ”de har precis gjort bort sig genom att fira Hamas terrordåd” och fortsatte sedan inlägget med att fråga sig om ”Ingen undrar om det tas emot bra när man går i stora grupper kvällstid och skriker den islamiska trosbekännelsen på arabiska”.

En anmälan om brott mot ordningslagen har upprättats av polisen efter den islamistiska palestinska demonstrationen. Anledningen är att det inte ansökts om något tillstånd för demonstrationen och att polisen bedömt det hela som en allmän sammankomst.

Senaste