fredag, 24 maj, 2024
fredag, maj 24, 2024

Invandrad standup-komiker: Coronaviruset en välsignelse

Det är bra att coronaviruset nu sprider sig i Sverige eftersom svenskarnas ”rasism” då kan riktas mot asiater istället för muslimer, menar den kurdiske komikern Özz Nûjen.

Den kurdisk-svenske standup-komikern Özz Nûjen drog den 2 mars ett mindre uppskattat skämt i TV4, nämligen att han ser coronaviruset som en välsignelse. Anledningen till det, menar han, är att rasismen nu kan riktas mot ett annat håll, exempelvis mot asiater, medan muslimska män som Özz slipper elaka blickar från svenskar. Han gläds också över att misstron svenskar emellan kommer att öka.

Kurdiske Özz Nûjen har under 20 års tid agerat som standup-komiker, men har även fått kalla sig skådespelare vid diverse större teaterscener då hans föreställningar och shower satts upp runtom i Sverige.

Inte sällan har han gjort, och gör sig alltjämt, lustig över just vita svenskar och försöker förminska dem, medan han med påstådda skämt försöker framställa muslimska män som offer för de vitas ondska.

Ibland har han, trots att han oftast älskas av vänsterliberala journalister, ändå hamnat i medias onåd. Detta skedde exempelvis på våren år 2018 då bland annat journalisten Janne Josefsson på SVT försökte pressa honom om varför den livstidsdömde terroristen Rahmat Akilov fick jobba svart vid Nûjens sommarhusbygge på Gotland. Det enda argument Özz Nûjen i ilskan lyckades föra fram, var att han tyckte att Janne Josefsson var en ”creepy gubbe”.

Vid 18-tiden den 2 mars i TV4:s program ”Efter fem” var det åter dags för Özz att dra ett skämt som många uppfattade som svenskfientligt, alltmedan den chilenska programledaren Tilde De Paula skrattade instämmande. Det hela började med att hon ställde frågan:

– Kan man skämta och skoja om allt?

– Ja, svarar Özz Nûjen och säger vidare:

– Ta det här med coronaviruset exempelvis. Det är ju en välsignelse för fan! Äntligen kan jag som muslimsk man gå omkring utan att få blickar. Det har sådana som jag inte kunnat göra på över 50 år. Äntligen drabbar rasismen andra, men inte oss. Det är fan en välsignelse alltså!

Med programledaren Tilde De Paulas entusiastiska bifall utvecklar Özz Nûjen resonemanget vidare och menar att rasismen nu äntligen drabbar asiater, och att vita européer nu börjar titta misstänksamt på varandra istället för på araber, kurder och andra muslimer.

Tilde De Paula avslutar därefter inslaget med att hälsa den kurdiske komikern tillbaka då han vid senare tillfälle skall få tala om sin kommande föreställning som bär arbetsnamnet ”Årets svensk”.

Senaste