tisdag, 21 maj, 2024
tisdag, maj 21, 2024

Idrottsevenemang ställs in på grund av coronavirus

Länder sätts i karantän, flygningar ställs in och börser rasar till följd av av coronaviruset. Också idrottsvärlden påverkas av det snabbt spridande viruset. Nu meddelas det att flera sportbegivenheter spelas utan publik eller ställs in helt som följd av coronavisuset.

Tidigare idag togs beslutet att returmötet i åttondelsfinalen mellan Barcelona och Napoli i fotbollens Champions League ska spelas utan publik. Sedan tidigare stod det klart att matcherna mellan Valencia och Atalanta och Paris Saint-Germain och Borussia Dortmund ska spelas inför tomma läktare.

Förra månaden kom även uppgifter om att Japan överväger att skjuta upp sommarens olympiad, som ska hållas i Tokyo, till senare under året. Internationella Olympiska Kommittén har dock bekräftat att evenemanget ska gå av stapel som planerat trots de omfattande utbrotten av coronavirus i grannländerna Kina och Sydkorea.

Ishockeymästerskap ställs in
Också ishockeyn är påverkad. Häromdagen meddelade Internationella ishockeyförbundet att årets Dam-VM, som skulle hållits i Kanada, och åtta andra dam-och juniorturneringar ställs in till följd av coronaviruset.

Även den nordamerikanska hockeyligan NHL påverkats. Ligan är känd för sin öppenhet mot medierna, men nu ges lagen möjlighet att porta journalister från spelarnas omklädningsrum och istället arrangera utfrågningar på presskonferenser.

Senaste