test
lördag, 13 juli, 2024
lördag, juli 13, 2024

Hur länge till ska vänsterextrema Dagens ETC fortsätta att försvara pedofiler?

Vänsterextrema Dagens ETC och deras vänsterextrema skribent Christoffer Röstlund Jonsson har i ett tiotal artiklar skrivit negativt om och smutskastat sajten Dumpen, samtidigt som de skrivit snyftreportage om pedofilerna som exponerats av Dumpen och i princip försvarat pedofilerna. Hur långt är vänsterextrema Dagens ETC beredda att gå för att fortsätta att försvara pedofiler, och hur länge ska det fortsätta?

Den vänsterextrema bloggen Dagens ETC har i ett tiotal artiklar valt att skriva negativt om sajten Dumpen, där Dumpen exempelvis har beskyllts för att vara ett ”medborgargarde”. Dagens ETC har i stället gjort olika snyftreportage till pedofilernas fördel. Bland annat har Dagens ETC fått det att framstå som att Dumpen varit orsaken till att pedofiler som exponerats på sajten senare tagit sina liv, trots att det saknats konkreta bevis för dessa påståenden. Ska man vara ärlig har Dagens ETC i princip tagit ställning för de pedofiler och andra som söker barn i sexuellt syfte som Dumpen exponerat. Åtminstone är vinkeln på artiklarna extremt positivt lagda till pedofilernas fördel.

Den som står bakom de allra flesta artiklarna som skrivits om Dumpen i Dagens ETC är Christoffer Röstlund Jonsson, en vänsterextremist som är känd för sin narkotikadom efter att ha blivit ertappad i centrala Stockholm med droger. Utöver det har Röstlund Jonsson även uttryckt svenskfientlighet. Varför just Röstlund Jonsson valt att profilera sig i det här ämnet går det bara att spekulera i, men när jag träffat honom personligen har han uppfattats som ohövlig, milt uttryckt. Den bilden bekräftas även av att han avböjt att debattera mot Dumpen trots hans många smutskastningsartiklar mot sajten. Även när jag och andra journalister har sökt honom i andra sammanhang för att få svar på frågor har han visat sig vara totalt ovillig att ge några intervjuer, eller ens svara på enkla frågor.

Läs även: Vänsterextrema Dagens ETC:s reporter Christoffer Röstlund Jonsson: ”Fuck Sverige”

Det finns kritik mot Dumpen som är betydligt mer seriös än den som vänsterextrema Dagens ETC och Christoffer Röstlund Jonsson lyfter fram. Även om jag personligen kan tycka att mycket av den kritik som inkommit dels bygger på missuppfattningar och många gånger är illegitim. För man ska komma ihåg att Dumpen inte exponerar några oskyldiga personer, de som publiceras på Dumpen har aktivt valt att söka barn i sexuellt syfte.

Dumpens ansvariga utgivare Sara Nilsson tillsammans med Patrik Sjöberg. Foto: Urban Månsson

Att Dagens ETC rent av ljuger och alltid rapporterar positivt om förövarna är inte bara oseriöst, det är också farligt. Pedofiler och andra som söker barn i sexuellt syfte, som Dumpen exponerar, ska och får aldrig under några som helst omständigheter normaliseras och försvaras i medierapporteringen. Det är något som i alla fall jag och andra fria medier kommer att jobba för att det inte ska hända. För övrigt kan åsikten om att normalisera pedofili nog bara högst tilltala en liten vänsterextrem läsekrets, medan vanliga människor skulle bli helt ställda om de fick se att den typen av åsikt framförs i det offentliga rummet. Men Christoffer Röstlund Jonsson och Dagens ETC verkar ändå brinna för att smutskasta Dumpen och skriva positivt om förövarna som ger sig på barn. Min slutsats är att de förmodligen bara vill tilltala en vänsterextrem läsekrets.

Christoffer Röstlund Jonsson tillsammans med Max V Karlsson som även han är skribent på Dagens ETC. Foto: Insikt24

Utöver det undrar jag även om attackerna mot Dumpen har sin förklaring av personliga skäl för Christoffer Röstlund Jonsson och Dagens ETC? Pedofili har ursäktats, eller till och med uppmuntrats i vänsterextrema kretsar, åtminstone sedan 60-talet. Det är inte så att det saknas pedofiler i andra politiska läger, men traditionen att försvara dem finns bara hos vänstern och vänsterliberaler. Det har gjort att vänsterpolitiker med pedofila böjelser som europaparlamentsledamoten Daniel Cohn-Bendit kunnat nå höga poster och där verkat för sina böjelser. Franskt vänsterinriktat kulturliv är överbefolkat av liknande individer, liksom tyskt universitetsväsende där Frankfurtskolan medfört en acceptans för pedofila strömningar inom så kallad forskning. Ett exempel är den vänsterextreme sexologen Helmut Kentler som långt in på 80-talet bedrev experiment med att fosterhemsplacera barn hos pedofiler.

Vi känner inte till den politiska hemvisten för huvuddelen av de som fastnat i Dumpens garn, men vi vet med säkerhet att de tagit minst en våldsbejakande vänsterextremist, Jonas Linde. Linde hade precis blivit utsläppt från sin fängelsevistelse, efter att ha dömts för synnerligen grovt vapenbrott, när Dumpen tog honom på bar gärning. Linde är en typisk representant för den sorts människor som de vänsterextrema aktivisterna på Dagens ETC umgås med, och det kan inte uteslutas att Röstlund Jonsson känner fler som riskerar att fångas av Dumpen.

Oavsett om Christoffer Röstlund Jonsson har personliga motiv, eller om det bara är en allmän acceptans för pedofili som finns i en del vänsterextrema kretsar, så är han del av en redaktion med en chefredaktör som måste ta sitt ansvar här. Hur långt är vänsterextrema Dagens ETC beredda att gå för att fortsätta att försvara pedofiler, och hur länge ska det fortsätta?

Åsikterna som framförts i texten är debattörens egna.

Senaste