test
lördag, 15 juni, 2024
lördag, juni 15, 2024

Hundratals pensionerade generaler och amiraler undertecknar brev till stöd för Trump

Omkring 235 pensionerade högre militärer i USA har undertecknat ett brev som stöder president Donald Trumps omval och varnar för att rösta på den förre vicepresidenten Joe Biden eftersom det skulle leda till växande inflytande av ”socialister och marxister” i regeringen.

Ett brev som släpptes i måndags av Trump-Pence-kampanjen har undertecknats av åtta fyrstjärniga generaler eller amiraler, 42 trestjärniga generaler eller amiraler och minst en mottagare av Medal of Honor: Den pensionerade marinkårsgeneralen Jim Livingston.

”Det kan hävdas att detta är det viktigaste valet sedan vårt land grundades”, stod det i det öppna brevet från de pensionerade officerarna. ”Med det demokratiska partiet öppet för socialister och marxister, står vår historiska livsstil på spel.”

”Vi tror att president Donald Trump står för ett starkt Amerika”, fortsatte brevet. ”Som president kommer han att fortsätta att säkra våra gränser, besegra våra motståndare och återupprätta lag och ordning inom landet.”

Stöd från pensionerade militära ledare har blivit en stöttepelare i kampanjen på båda sidorna, eftersom de väpnade styrkorna i USA har stöd och hög trovärdighet i hela samhället, oavsett politisk inriktning.

2016 meddelade Trumpkampanjen att de hade stöd från 88 pensionerade militärer medan Hillary Clintons kampanj uppgav att de hade stöd från 110 pensionerade militärer.

Stödet för Trump från respekterade militära ledare kom i anslutning till anklagelser från anonyma källor om att presidenten rutinmässigt hade talat illa om Pentagons ledarskap och kallat amerikaner som dog i strid ”förlorare” och ”suckers”. Dessa påståenden rapporterades först i en artikel den 3 september i månadstidningen The Atlantic.

Flera andra nyhetsorganisationer, däribland Fox News, har delvis bekräftat anklagelserna, men Trump har avfärdat artikelns som en ”total lögn”. Många vittnen som var närvarande stödjer också Trumps utsagor, eller säger att de aldrig hörde Trump säga vad som tillskrivs honom. Ett av de mest oväntade vittnena är kanske Trumps förre säkerhetspolitiske rådgivare John Bolton, som nyligen gav ut en bok kritisk mot Trump, och som har kallat honom ”olämplig för ämbetet”. Bolton kritiserar medierna för felaktigheter i samband med händelsen, och säger att han inte hörde något sådant, men också att han inte var närvarande hela tiden.

I augusti utfärdade 73 nationella säkerhetstjänstemän i tidigare republikanska förvaltningar och tidigare republikanska kongressledamöter ett öppet brev som stödde Biden och sade att ”det är absolut nödvändigt att vi stoppar Trumps angrepp på vår nations värderingar och institutioner”.

Listan över de pensionerade officerarna och brevet de har undertecknat har lagts ut på Trump-Pences kampanjsida på internet.

Senaste