lördag, 13 april, 2024
lördag, april 13, 2024

Hotfull islamist kallar kvinna för hora under intervju – se video

Under fredagen genomförde irakierna Salwan Momika och Salwan Najem en ny koranbränning, denna gång utanför Irans ambassad i Stockholm. Aktionen var snabbt över, men en kvinna hann dock gå till attack mot koranbränningen med en brandsläckare innan hon snabbt blev bortförd av polisen. Efter demonstrationen försökte Insikt24 intervjua en kristen kvinna som själv planerar en koranbränning i september, men intervjun blev avbruten av en aggressiv muslim som kallade henne för ”hora” och ”jävla idiot”. Se videon i artikeln.

Under veckan meddelade Säkerhetspolisen att terrorhotnivån höjs från 3 till 4 på den femgradiga skalan, vilket betyder att hotet mot Sverige bedöms vara högt. Detta var dock ingenting som stoppade irakierna Salwan Momika och Salwan Najem från att genomföra ytterligare en koranbränning i huvudstaden. Denna gång brände duon en koran utanför Irans ambassad. Aktionen varade i ungefär 15 minuter innan polisen meddelade att det var dags för irakierna att ge sig av, men innan dess hade en kvinna tagit sig fram till platsen och sprejat med en brandsläckare mot duon. Kvinnan omhändertogs snabbt av polisen och misstänks nu för våld mot tjänsteman och störande av förrättning.

En av personerna som var på plats för att stötta irakierna var en kvinna som varit med vid flera andra koranbränningar. Hon brukar stå bland åhörarna med ett stort träkors, och Insikt24 intervjuade henne under fredagseftermiddagen på en buss efter aktionen. Kvinnan kommer själv att bränna en koran i början av september, berättade hon för Insikt24:s reporter, men innan intervjun var färdig avbröts den av en aggressiv muslim. Muslimen ropade ”jävla idiot” och ”hora” när han slutligen klev av bussen. Innan dess försökte han få Insikt24:s reporter att sluta filma, och sade att han hade lyssnat på det som sades och att ”de pratade massa skit”.

Den aggressiva mannen visade upp en tatuering föreställande en sabel, som är en populär symbol i radikalislamistiska länder likt Turkiet och Saudiarabien, och som symboliserar underkastelse till islam.

Senaste