test
lördag, 13 juli, 2024
lördag, juli 13, 2024

Här är Åkessons nya flickvän – och Erixons nya pojkvän

Jimmie Åkesson har sonen Nils tillsammans med SD-politikern Louise Erixon, men paret gick skilda vägar för två år sedan. Nu har både Åkesson och Erixon hittat kärleken igen – med en icke-politisk 27-åring och en basist i ett rockband.

Jimmie Åkesson har hittat kärleken igen – och hans nya flickvän är 27-åriga Matilda Kärnerup från Sölvesborg. Till Expressen säger partiledaren att paret träffats sedan januari, och att de kommit fram till att de trivs och har roligt tillsammans.

Jimmie Åkesson säger att det var viktigt att han träffade någon utanför politiken.

– Det är viktigt för mig att träffa någon utanför politiken för att kunna koppla bort jobbet några stunder under veckan.

Åkessons nya flickvän ska enligt uppgifter inte vara aktiv inom politiken, men hennes föräldrar ska vara engagerade i Sverigedemokraterna. Kärnerup är en industriarbetare och licensierad kostrådgivare, och enligt Åkesson håller hon på att ta flygcertifikat.

Liksom Åkesson kommer Kärnerup ursprungligen från Sölvesborg, och de har gått i samma skola – men med 16 års mellanrum. Paret delar ett intresse för fotboll och hejar båda på Mjällby IF.

Tidigare var Jimmie Åkesson tillsammans med SD-politikern Louise Erixon, och de har sonen Nils tillsammans. Nu har även Louise Erixon gått vidare – och berättar om sin nya pojkvän för Expressen.

Bandet Crashdïet med Peter Lundén längst till höger. Foto: Facebook

Erixons nya pojkvän heter Peter Lundén och är 39 år gammal, men han är mer känd under sitt artistnamn Peter London. Lundén är basist i rockbandet Crashdïet, och han och Louise Erixon har varit vänner i ”många, många år”. Erixon säger att det var nyligen som vänskapen övergick i kärlek.

Peter Lundén har tidigare spelat i Jimmie Åkessons band Bedårande barn.

Senaste