onsdag, 17 april, 2024
onsdag, april 17, 2024

”Hans dagar är räknade” – koranbränning vid riksdagshuset

Dramatisk islamkritisk manifestation vid Mynttorget! Brinnande koran och intensiva utspel skapar kontrovers och heta känslor. En HBTQ-aktivist höjer rösten om islams påverkan på icke-muslimer.

Vid lunchtid samlades uniformerade poliser i full beredskap vid Mynttorget när Salwan Najem och Salwam Momika höll en islamkritisk manifestation på Mynttorget. Platsen var inget mindre än precis utanför Moderaternas högkvarter, bara ett stenkast bort från riksdagshuset!

Aktionen lockade ett tiotal åskådare, inklusive ett tiotal hängivna muslimer som skanderade, spelade musik och som höll i koraner. Salwan Momika, mannen som vid tidigare tillfällen bränt koranen, tog till orda med hjälp av en megafon där han bland annat berättade om att profeten Muhammed gifte sig med en 6-åring.

Insikt24 gav röst åt en av de engagerade muslimerna, som inte var rädd att säga ifrån mot koranbränningarna. Han förklarade passionerat att han är övertygad om att koranbrännarens ”dagar är räknade” och hävdade att yttrandefriheten inte borde gälla för de som kritiserar islam. Intensiva känslor flödade fritt under aktionen.

Salwan Momika, som inte blygs för kontrovers, gjorde ett djärvt uttalande – han påstod att koranen borde förbjudas! Och det slutade inte där, han gav heliga skriften en spark och satte eld på den framför förskräckta åskådare!

Men det var inte bara koranbränningen som fick pulserna att slå – på slutet dök en islamkritisk HBTQ-aktivist upp… Med ett plakat i högsta hugg uppmärksammade hur muslimsk lagstiftning påverkar icke-muslimer.

Det var utan tvekan en händelserik och kontroversiell dag vid Mynttorget. Debatten om yttrandefrihet och religionskritik har satt Sverige i hetluften och skapat vågor både nationellt och internationellt.

Senaste